Απαγορεύτηκε αναδημοσίευση αποσπασμάτων του ποιήματος κατά του Ερντογάν

To πρωτοδικείο του Αμβούργου εξέδωσε την Τρίτη μια απόφαση με την οποία απαγορεύει στον συγγραφέα ενός ποιήματος που σατιρίζει με προσβλητικές εκφράσεις τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαναλαμβάνει δημοσίως ή να αναδημοσιεύει εκτενή αποσπάσματα αυτού του ποιήματος στο σύνολο της Γερμανίας.

Το δικαστήριο, όπου είχε προσφύγει ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, «έκανε εν μέρει δεκτό το αίτημα» του Ερντογάν και «απαγορεύει στον Μπέμερμαν την αναδημοσίευση ορισμένων στίχων το περιεχόμενο των οποίων καθώς είναι προσβλητικό και πλήττει την τιμή του δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον Ερντογάν» υπογραμμίζει το δικαστήριο σε δελτίο τύπου.

Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Μπέμερμαν επειδή ο τελευταίος, σε εκπομπή της ZDF στις 31 Μαρτίου, απήγγειλε ένα ποίημα για τον Τούρκο ηγέτη, οι στίχοι του οποίου ανέφεραν πως χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

Εκ των 24 στίχων του ποιήματος επιτρέπεται πλέον η αναδημοσίευση μόλις 6 στίχων βάση της απόφασης του δικαστηρίου.

«Στο πλαίσιο μιας κριτικής απέναντι στη συμπεριφορά ενός τρίτου προσώπου η οποία διατυπώνεται υπό τη μορφή της σάτιρας, υπάρχουν όρια που τίθενται όταν πρόκειται για ξεκάθαρη προσβολή ή για επίσημη εξύβριση που πλήττει την αξιοπρέπεια ενός προσώπου» εξηγεί το δικαστήριο.

«Σύμφωνα με το σώμα (του δικαστηρίου) αυτά τα όρια παραβιάστηκαν σε ορισμένα αποσπάσματα του ποιήματος» υπογραμμίζεται.

Οι έξι στίχοι που το δικαστήριο δεν απαγόρευσε περιλαμβάνουν αναφορές σχετικά με τον τρόπο που η Άγκυρα αντιμετωπίζει τις μειονότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Ερντογάν από την μεταμόρφωση του σε Χίτλερ στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο – ΦΩΤΟ

Ερντογάν: Η Δύση φροντίζει περισσότερο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια παρά για τους Σύρους

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.