Ανταπόκριση από το Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή στην Γάζα

Κάθε στιγμή που περνάει έρχεται πιο κοντά η «ώρα μηδέν» της χερσαίας εισβολής των Ισραηλινών δυνάμεων στην Γάζα. Ήδη, στα βόρεια της περιοχής έχει συγκεντρωθεί τεράστιος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Αλ Κάιντα καλεί να γίνουν επιθέσεις στο Ισραήλ και στους, παγκοσμίως, υποστηρικτές του

Ανταπόκριση από Μπερ Σεβά – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι ισραηλινές δυνάμεις προς τους Παλαιστινίους της Γάζας έχει λήξει. Χθες με φυλλάδια που έριξαν από αέρος με αεροπλάνα καλούσαν τους αμάχους να μετακινηθούν στα νότια της Γάζας δίνοντάς τους διορία 24 ωρών.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Σαουδική Αραβία απορρίπτει «κατηγορηματικά» την εκκένωση της Γάζας

Από τη μία είναι οι Ισραηλινοί, που εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην χερσαία εισβολή στην Γάζα και από την άλλη οι τρομοκράτες της Χαμάς, που καλούν τους αμάχους να μην μετακινηθούν υποσχόμενοι ότι οι Ισραηλινοί δεν θα πραγματοποιήσουν τελικά την απειλή τους. Επί της ουσίας οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα έναντι της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, που έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλες δυνάμεις στα βόρεια και ανατολικά της Γάζας.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το enikos.gr φαίνεται το πυροβολικό να έχει πάρει θέσεις μάχης, ενώ πολύ μεγάλη είναι και η μετακίνηση αρμάτων μάχης τύπου Merkava.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το τελευταίο μήνυμα μιας 24χρονης από το φεστιβάλ του τρόμου – «Σας αγαπώ πολύ, δεν επιστρέφω σπίτι»

Λίγο πριν από τη χερσαία εισβολή στην Γάζα

Οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στη λωρίδα της Γάζας είναι έρημες. Σχεδόν κανένα κατάστημα δεν είναι ανοιχτό, ενώ αρκετοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προς ασφαλέστερες περιοχές στο Ισραήλ φοβούμενοι για μεγαλύτερες επιθέσεις από την Χαμάς.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Μπερ Σεβά, με τους κεντρικούς δρόμους να είναι άδειοι μέρα μεσημέρι.

Πόλεμος στο Ισραήλ- Άδειοι δρόμοι

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναπτύσσουν έντονη διπλωματική δραστηριότητα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να επιστραφούν οι όμηροι που κρατούν οι τρομοκράτες της Χαμάς και να αποτρέψουν ταυτόχρονα τη μεγάλη χερσαία εισβολή που έχουν σχεδιάσει οι ισραηλινές δυνάμεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ