Άνοδος στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τα θετικά στοιχεία απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ, που δείχνουν μια μικρή ανάπτυξη στην οικονομία της χώρας.

Στην τελική συνεδρίαση της βδομάδας ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε κάτι παραπάνω από 200 μονάδες σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που παρέχει στις 23.00 ώρα Ελλάδας η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Ολοκλήρωσε, έτσι, ο δείκτης-βαρόμετρο της Wall Street  την παρούσα βδομάδα αναρριχώμενος σχεδόν στις 15.250 μονάδες με ποσοστιαία ημερήσια άνοδο 1,38% .

Τα αντίστοιχα στοιχεία των λοιπών χρηστικών δεικτών είναι :

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 κέρδισε σήμερα 20.82 μονάδες ( 1.28%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής σχεδόν στις 1.645 μονάδες.

Τέλος ο δείκτης Nasdaq Composite με άνοδο 45 μονάδων αναρριχήθηκε στο τέλος της πρώτης χρηματιστηριακής βδομάδας του μηνός Ιουνίου στις 3.470 μονάδες με ημερήσια άνοδο, σε ποσοστό, 1.32 %.

Ύστερα από 2 διαδοχικές βδομάδες απωλειών, ο ευρύς δείκτης S&P των 500 μετοχών κατάφερε χάρη στη σημερινή άνοδό του να περατώσει το λήξαν χρηματιστηριακό πενθήμερο με ένα εβδομαδιαίο κέρδος 0,8%, την ώρα που πλειοψηφία επενδυτών στη Wall Street μετά τα θετικά στοιχεία του μηνός Μαΐου για την ανεργία -σε εθνικό επίπεδο- δάμασε την έντονη και παρατεταμένη ανησυχία της, κατά πόσον θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα Fed να ασκεί χαλαρή νομισματική πολιτική (εξαγοράζοντας τακτικά αμερικανικά χρεόγραφα 80 με 85 δισ. δολαρίων) υποστηρίζοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την «ευάλωτη» οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Για τον βιομηχανικό Dow Jones το κέρδος σε εβδομαδιαία επίσης βάση είναι 0,9%, ενώ αυτό είναι μόλις 0,4% για τον δείκτη μετοχών τεχνολογίας αλλά και ναυτιλίας Nasdaq Composite.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ