Ανησυχία για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Απούσα από τις αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις

Δυσφορία αισθάνθηκε στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, η βασίλισσα Ελισάβετ, με αποτέλεσμα να λάβει τη δύσκολη απόφαση να μην δώσει το “παρών” στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η βασίλισσα με “μεγάλη απροθυμία” θα απέχει από τη λειτουργία στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Λέγεται ότι η 96χρονη βασίλισσα, η οποία υποφέρει από κινητικά προβλήματα, λέγεται ότι ένιωσε “ενόχληση” κατά τη διάρκεια των σημερινών εκδηλώσεων, με τις οποίες ξεκίνησε ο τετραήμερος εορτασμός για τα 70 χρόνια της μοναρχίας της.

Ωστόσο, η βασίλισσα αναμενόταν να εμφανιστεί σε εκδήλωση στο Κάστρο του Ουίνδσορ το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, “η βασίλισσα απόλαυσε σήμερα την παρέλαση και την αεροπορική επίδειξη, αλλά αισθάνθηκε κάποια δυσφορία. Λαμβάνοντας υπόψη το ταξίδι και τη δραστηριότητα που απαιτείται για την αυριανή συμμετοχή της στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, η Αυτής Μεγαλειότης αποφάσισε με μεγάλη απροθυμία να μην παραστεί».

Το πρωί η βασίλισσα εμφανίσθηκε στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Στη συνέχεια παρακολούθησε μια υπερπτήση αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), συνοδευόμενη από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν επίσημα καθήκοντα και από τα παιδιά τους.

Η ίδια έδειχνε ευδιάθετη, ενώ ο φακός την κατέγραψε να συνομιλεί με τον μικρότερο γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, πρίγκιπα Λούις που έμοιαζε ανήσυχος με τις γκριμάτσες του να κλέβουν την παράσταση.

Οι φωτό από AP, Reuters, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ