Αναβλήθηκε η δίκη του Μουμπάρακ

Αναβλήθηκε η δίκη του Μουμπάρακ

Η επαναληπτική δίκη του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αναβλήθηκε εκ νέου για την 16η Νοεμβρίου, καθώς διεξήχθησαν τρεις συνεδριάσεις του δικαστηρίου κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ, 85 ετών, δικάζεται εκ νέου με την κατηγορία ότι δεν απέτρεψε τις δολοφονίες 800 και πλέον ειρηνικών διαδηλωτών κατά την διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που τον εξανάγκασε να εγκαταλείψει την εξουσία το 2011.

Το δικαστήριο όρισε για την 16η, την 17η και την 18η Νοεμβρίου τις επόμενες δικάσιμους. Έχει καλέσει να καταθέσουν τον πρώην Πρωθυπουργό Άχμεντ Νάζιφ και τον Χάμντι Μπαντίν, πρώην διοικητή της στρατιωτικής αστυνομίας.

Ο Χαμπίμπ αλ Άντλι, που είχε χρηματίσει υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Μουμπάρακ, καθώς και άλλα έξι ανώτατα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου.

Ο Μουμπάρακ και οι γιοι του Αλάα και Γκαμάλ αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία ότι διασπάθισαν δημόσιο χρήμα. Ο επιχειρηματίας Χουσέιν Σάλεμ δικάζεται ερήμην με την ίδια κατηγορία.

Ο Μουμπάρακ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου φρουρούμενος. Τελεί υπό κατ’ οίκον κράτηση μετά την δικαστική εντολή να αποφυλακιστεί, τον περασμένο μήνα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ