Ανατροπή στη Βρετανία: Οι Εργατικοί προηγούνται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση – Συντριβή για τον Τζόνσον

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Βρετανίας, δείχνει μία δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η κακή διαχείριση της οποίας φαίνεται πως θα στοιχίσει ακριβά στον Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinium που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα The Observer, η κυριακάτικη έκδοση του Guardian, Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας προηγείται για πρώτη φορά του Συντηρητικού Κόμματος, έπειτα από την ανάληψη της εξουσίας από τον Μπόρις Τζόνσον, τον Ιούλιο του 2019.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης του Κιρ Στάρμερ προηγείται των Τόρις κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 42% έναντι 39%. Πριν από έξι μήνες, στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, για τη διαχείριση της οποίας η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται σφοδρές επικρίσεις, οι Συντηρητικοί προηγούνταν με 26%.

Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές Ιουλίου του 2019, όταν παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι, εξαιτίας της αδυναμίας να πείσει το κοινοβούλιο να υιοθετήσει τη συμφωνία της για το Brexit, που οι Εργατικοί προηγούνται.

Κυρίως, «είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Μπόρις Τζόνσον έγινε πρωθυπουργός που οι Εργατικοί προηγούνται των Συντηρητικών στην πρόθεση ψήφου», υπογραμμίζει ο Άνταμ Ντράμοντ, αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας Opinium.

Στο ερώτημα ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κιρ Στάρμερ προηγείται του Μπόρις Τζόνσον με 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) εκτιμούν ότι ο ηγέτης των Εργατικών είναι έτοιμος να εισέλθει στην Ντάουνινγκ Στριτ και το 40% πιστεύει πως οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση.

Το ποσοστό αποδοκιμασίας του Μπόρις Τζόνσον ανέρχεται σε 50%, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτών για τη διαχείριση της κρίσης Covid-19 καθώς η Βρετανία θρηνεί ήδη σχεδόν 42.000 νεκρούς, το βαρύτερο απολογισμό στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 23 και 25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2.002 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ