Ανατριχιαστικό βίντεο: Γυναίκα συνάντησε έναν «τρομακτικό δαίμονα» ενώ έτρεχε σε δάσος

Μια δρομέας έμεινε κόκκαλο όταν εν αγνοία της συνάντησε έναν «δαίμονα Nightmarcher» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα 100 μιλίων στην Χαβάη. Η στιγμή της συνάντησης καταγράφθηκε σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο.

«Μέχρι σήμερα, δεν ξέρουμε ακόμα τι ήταν», έγραψε η Kay Borleis, περιγράφοντας την σκιώδη οντότητα. Η Kay είναι ένθερμη δρομέας από την ηλικία των 14 ετών. Εργάζεται ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια και ειδικεύεται στους υπερμαραθώνιους, που ορίζονται ως οποιοσδήποτε αγώνας δρόμου μεγαλύτερος από 26,2 μίλια.

Η τρομακτική συνάντηση της Borleis με τον Nightmarcher συνέβη τον Ιανουάριο του 2019, ενώ εκείνη συμμετείχε στον αγώνα HURT 100 μιλίων, έναν εξαντλητικό κύκλο 20 μιλίων μέσα από τα μονοπάτια Honolulu Mauka του Oahu, τον οποίο οι συμμετέχοντες τρέχουν πέντε φορές.

Η δρομέας είπε ότι αυτός ο αγώνας είναι ιδιαίτερα «βάναυσος» λόγω των πολυάριθμων εμποδίων, όπως παχιές ρίζες με λάσπη, πολυάριθμες διαβάσεις νερού, γκρεμοί και απότομες, βραχώδεις κλίσεις. Ο αγώνας κυλούσε ομαλά μέχρι που η Borleis τραυματίστηκε στο πόδι της κατά τη διάρκεια του προτελευταίου γύρου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το έκανε αυτό στην υπερμαραθώνια καριέρα της.

Το μήνυμα που την τρομοκράτησε

Τότε ήταν που τα πράγματα πήραν τρομακτική τροπή. Όταν η Borleis επέστρεψε στο σπίτι της, η φίλη της, Cassie, με την οποία έτρεχαν μαζί, έστειλε ένα σωρό φωτογραφίες και βίντεο από τον αγώνα της Borleis στην μητέρα και τους φίλους της.

Λίγο αργότερα, η Cassie έλαβε ένα μήνυμα σχετικά με μία από τις συγκινητικές φωτογραφίες, η οποία απεικόνιζε «μια σκοτεινή φιγούρα ντυμένη με μανδύα να περνάει από μπροστά μου ενώ έτρεχα», έγραψε η Borleis στο blog της.

Σε ένα από τα βίντεο που τράβηξε η Cassie, φαίνεται η Borleis να κάνει τζόκινγκ στο σκιερό μονοπάτι της ζούγκλας, όταν ξαφνικά, μια σκιώδης οντότητα ξεπροβάλλει από τα φυλλώματα και περνάει δίπλα της.

Ωστόσο, ούτε η Borleis ούτε η Cassie, θυμούνται να «περνάει κάποιο άτομο σε εκείνο το μονοπάτι». «Ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν βρισκόταν σε εκείνο το κομμάτι του μονοπατιού είναι επειδή όλοι οι δρομείς έπρεπε να τρέξουν με τη φορά των δεικτών του ρολογιού», εξήγησε η ίδια στο blog.

«Και οι τουρίστες δεν είχαν βγει τόσο νωρίς. Δεν είδαμε κανέναν για ώρες ενώ τρέχαμε μαζί. Έτσι, ήμασταν -και εξακολουθούμε να είμαστε- θετικοί ότι δεν υπήρχε κανείς εκεί». πρόσθεσε.

Τι είναι οι Nightmarchers

Θορυβημένη από το τρομακτικό στιγμιότυπο, η οικογένεια της Borleis έκανe έρευνα για την συγκεκριμένη περιοχή. Έπεσe πάνω σε έναν τοπικό θρύλο που υποστήριζε ότι στην περιοχή περιφέρονται τα φαντάσματα νεκρών Χαβανέζων πολεμιστών που ονομάζονται Nightmarchers.

Στη μυθολογία της Χαβάης, οι Nightmarchers ή Spirit Ranks είναι τα φαντάσματα των αρχαίων φυλετικών πολεμιστών της Χαβάης και προστατεύουν έναν ιερό βασιλιά ή αρχηγό.

Σύμφωνα με το περιοδικό Honolulu Magazine, αυτοί οι εκδικητές του τροπικού δάσους «υποτίθεται ότι ταξίδευαν τη νύχτα για να προστατεύουν ανθρώπους τόσο ιερούς που ο κοινός άνθρωπος δεν επιτρεπόταν ποτέ να τους κοιτάξει. Η παραβίαση αυτού του κανόνα σήμαινε θάνατο».

Αν βρεθούν στο μονοπάτι ενός Nightmarcher, οι θνητοί πρέπει να γδυθούν και να ξαπλώσουν μπρούμυτα για να μην τους κοιτάξουν, σύμφωνα με το περιοδικό. Η λαϊκή παράδοση υπαγορεύει ότι το να κατουριέται κανείς πάνω του θα τους κρατήσει επίσης ζωντανούς, όπως και το να έχει «συγγένεια εξ αίματος» με ένα από αυτά τα τροπικά φαντάσματα.

Η Borleis δήλωσε ότι ήταν τυχερή που δεν κατάλαβε εξ αρχής ότι συνάντησε ένα τέτοιο πνεύμα του δάσους.

Nightmarchers
πηγή: jai Mansson / Flickr

Για fake βίντεο κάνουν λόγοι οι Χαβανέζοι

Οι κάτοικοι της Χαβάης κατηγόρησαν την Borleis ότι έλεγε ψέματα. Αφού ανέβασε τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διαγωνιζόμενη που διέσχισε τη χώρα κατακλύστηκε από haters, οι οποίοι αποκάλεσαν την ίδια και την Cassie “haoles” (τοπικό υποτιμητικό για τους λευκούς) και ευχήθηκαν να συναντήσει έναν Nightmarcher στ’ αλήθεια για να πεθάνει με “βίαιο θάνατο”.

Κάποιοι κατηγόρησαν την Borleis ότι παραποίησε την εικόνα, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο απλώς για έναν «ναρκομανή» που περιπλανιόταν στο μονοπάτι.

Ωστόσο, η λάτρης του τρεξίματος υποστηρίζει ότι είδε κάτι ασυνήθιστο. «Έχουμε τις φωτογραφίες και το βίντεο ως απόδειξη», δήλωσε η Borleis, η οποία σκοπεύει να επιστρέψει και να ολοκληρώσει το HURT 100 Miler και ίσως συναντήσει τον «παλιό της φίλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ