Αναμένεται η απόφαση για τον Πιστόριους

Αναμένεται η απόφαση για τον Πιστόριους

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται  η ακροαματική διαδικασία, προκειμένου το δικαστήριο να αποφασίσει αν ο Όσκαρ Πιστόριους θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι να ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

Ο Εισαγγελέας Τζέρι Νιλ ήταν καταπέλτης για τον αθλητή και πρότεινε στον δικαστή να μην δεχθεί την αίτηση της αποφυλάκισης με εγγύηση.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η φυλάκιση του για πολλά χρόνια είναι εγγυημένη. Μπορεί να νομίζει ότι πρέπει να αθωωθεί” δήλωσε ο Εισαγγελέας και συνέχισε: ” Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι πλήρωσαν την εγγύηση και παρέμειναν στη χώρα. Γνωρίζουμε, όμως και σημαντικούς ανθρώπους που το έσκασαν” και τόνισε ότι το δικαστήριο δεν θα πρέπει να ευνοεί τη διασημότητα και την αναπηρία.

Βέβαια, μέχρι αυτή τη στιγμή, στην έρευνα έχουν γίνει και πολλά λάθη, τα οποία ενδεχομένως δώσουν άλλη τροπή στην υπόθεση.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Χίλτον Μπόθα, απομακρύνθηκε από την υπόθεση, γιατί ανακάλυψαν ότι εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες για την απόπειρα δολοφονίας επτά ανθρώπων το 2011.

Εκτός απ΄αυτό, η αστυνομία κατηγορείται για ερασιτεχνισμό, αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης, πιστεύουν ότι αλλοίωσαν τον τόπο της δολοφονίας και έχασαν στοιχεία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ