Ανάλυση Sky News: Η βαριά «σκιά» του Ιράν βρίσκεται πίσω από την σύγκρουση στην Μέση Ανατολή

Η λύση στις προκλήσεις σε αυτή την σύγκρουση στην Γάζα δεν μπορεί να είναι στρατιωτική παρά μόνο πολιτική, υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής του βρετανικού δικτύου Sky News , Σον Μπελ.

Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα στο πλευρό σας

Παράλληλα αναρωτήθηκε ποιος είναι αυτός που ωφελείται από την ανάφλεξη στην περιοχή και «έδειξε» προς το Ιράν. Αν και ορισμένοι από τους γείτονες του Ισραήλ έχουν αρχίσει να εξομαλύνουν τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ, το Ιράν «δεν θέλει να το δει να συμβαίνει αυτό» και αντί αυτού χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, ανέφερε ο Σον Μπελ.

«Επομένως, αν και δεν έχουμε καμία απόδειξη, η σκοτεινή σκιά του Ιράν βρίσκεται πολύ βαριά στο χρονοδιάγραμμα και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης», τόνισε ο στρατιωτικής αναλυτής.

Ισραήλ: Δημοσιογράφος του Fox News μπήκε σε κιμπούτς όπου έγινε σφαγή – Προσοχή σκληρές εικόνες

Γιατί καθυστερεί το Ισραήλ την χερσαία επίθεση

Όσον αφορά τα αντίποινα, οι Ισραηλινοί φαίνεται ότι καθυστερούν μια χερσαία εισβολή για να «εξετάσουν ποιοι είναι οι στόχοι τους», σύμφωνα με τον Σον Μπελ.

Ένα από τα ερωτήματα είναι πώς θα χρησιμοποιήσει ο ισραηλινός στρατός τα τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία δεν μπορούν να διεισδύσουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, όπως σε κάποια τμήματα της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Σύμφωνα με τον Σον Μπελ, οι ισραηλινές δυνάμεις είναι πιθανόν να κινηθούν σε κάποιες κατοικημένες περιοχές στην Γάζα προκειμένου να «εκφοβίσουν» τις δυνάμεις της Χαμάς. Όπως ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής, μία τέτοια προσέγγιση θα βοηθούσε τον ισραηλινό στρατό μετά την εισβολή να κάνει μία παύση προκειμένου να επεξεργαστεί πώς θα κινηθεί στην συνέχεια.

Τέλος οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν πληροφορίες από δορυφορικές εικόνες και συμμάχους του Ισραήλ αλλά και μέσω υποκλοπής συνομιλιών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ