Αναφορές για νεκρό Ρώσο υποστράτηγο εν μέσω σκληρών μαχών στην Ουκρανία

Ένας κορυφαίος Ρώσος στρατηγός φέρεται να σκοτώθηκε εν μέσω σκληρών μαχών στην Ουκρανία, γεγονός που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πλήγμα στη ρωσική εισβολή. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συνάδελφό του, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Πρόκειται για τον υποστράτηγο Andrey Sukhovetsky, ο οποίος ήταν ο αναπληρωτής διοικητής της 41ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, ο οποίος και πέθανε χθες Πέμπτη όσο οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις απέκρουαν τη ρωσική επίθεση.

Την είδηση της απώλειάς του ανακοίνωσε μέσω social media ο συνάδελφός του Sergey Chipilyov, ανάρτηση την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NEXTA στο Twitter.

«Με πολύ πόνο, λάβαμε την τραγική είδηση για το θάνατο του φίλου μας, υποστράτηγου Andrey Sukhovetsky, στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημειώνει η ανάρτηση.

Ωστόσο, δεν ήταν σαφές πού σκοτώθηκε ο Andrey Sukhovetsky.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση του θανάτου του Andrey Sukhovetsky, η οποία αν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πριν από αυτό, ο Andrey Sukhovetsky διοικούσε την 7η Μεραρχία Αερομεταφερόμενης Εφόδου στο Novorossiysk για τρία χρόνια και είχε ολοκληρώσει αρκετές πολεμικές αναπτύξεις στον πόλεμο της Τσετσενίας, την Αμπχαζία και την επέμβαση στη Συρία.

Ο ίδιος συμμετείχε δύο φορές στην Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και είχε βραβευθεί για την γενναιότητά του και το ήθος του.

Έλαβε επίσης ειδικό έπαινο για τη συμμετοχή του στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ