Άλλαξε φύλο για να… βγει νωρίτερα στη σύνταξη

Ένας εφοριακός από την Αργεντινή πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου προκειμένου να βγει πιο γρήγορα στη σύνταξη.

Ο 60χρονος Σέρτζιο Λαζάροβιτς, δημόσιος υπάλληλος από τη βόρεια επαρχία της Σάλτα, έκανε αίτημα αλλαγής φύλου τον περασμένο Ιούνιο και πλέον στα επίσημα έγγραφα του αναφέρεται ως Σέρτζια.

Η απόφαση του αρχικά είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα, τα οποία αποφάσισε να απαντήσει ένας συγγενής του, ο οποίος τον κατηγορεί ότι στόχος αυτής του της κίνησης ήταν να εξαπατήσει το σύστημα για να εξασφαλίσει νωρίτερα συνταξιοδότηση.

Ο σχετικός νόμος στην Αργεντινή προβλέπει ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αλλάξει φύλο στα δημόσια έγγραφα του για να συμβαδίζουν με την αντίληψη που έχει για τον εαυτό του, χωρίς να θεωρείται αναγκαία η κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων αλλαγής φύλου.

Σχετικά με τις συντάξεις ο νόμος προβλέπει ότι οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο παίρνουν σύνταξη στα 60, ενώ οι άνδρες στα 65.

“Πεποίθησή του είναι ότι είναι άδικο επειδή είναι άνδρας, να πρέπει να δουλέψει πέντε χρόνια περισσότερο από μία γυναίκα”, ισχυρίστηκε ο συγγενής προσθέτοντας ότι ο Λαζάροβιτς έψαχνε καιρό για το τι μπορεί να κάνει ώστε να βγει νωρίτερα στη σύνταξη.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Πηγή ΦΩΤΟ: odditycentral.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ