Αλεξέι Ναβάλνι: Νέο σενάριο για την αιτία θανάτου του – «Μπορεί να τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά»

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι με τα σενάρια που διακινούνται για τις αιτίες να είναι πολλά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Times», αναλυτές υποστηρίζουν ότι μπορεί ο θάνατος του μεγαλύτερου επικριτή και αντίπαλου του Βλάντιμιρ Πούτιν να προήλθε από γροθιά στην καρδιά.

Χήρα Ναβάλνι: «Με αφήνει αδιάφορη ο τρόπος που ο εκπρόσωπος του δολοφόνου σχολιάζει τις δηλώσεις μου – Παραδώστε την σορό»

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Ομάδας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Gulagu.net, Vladimir Osechkin δήλωσε ότι οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα του Ναβάλνι συνάδουν με την τεχνική «της μιας γροθιάς», επικαλούμενος πηγή που εργάζεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας που βρίσκονται στην Αρκτική.

Πρόκειται για μια παλιά τεχνική που την είχαν διδάξει στις ειδικές δυνάμεις της KGB και η οποία στην περίπτωση του Ναβάλνι θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί αφού πρώτα εκτέθηκε για ώρες σε συνθήκες ψύχους.

Αλεξέι Ναβάλνι: Η Γαλλία απαιτεί την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατό του

«Πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον στο κρύο και μετά τον σκότωσαν»

Στην αρχή ο Osechkin, ανέφερε πως πριν από τον θάνατο του, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να περάσει περισσότερες από δυόμισι ώρες σε υπαίθριο χώρο απομόνωσης, όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους μείον 27 βαθμούς Κελσίου. Οι φυλακισμένοι κρατούνταν σε εξωτερικούς χώρους όχι περισσότερο από μία ώρα σε τέτοιες ακραίες συνθήκες.

«Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο», δήλωσε ο Osechkin. «Και μετά γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο πράκτορας έχει κάποια εμπειρία σε αυτό» εξήγησε.

Ο Πούτιν απαντά στην χήρα του Ναβάλνι – «Αβάσιμες οι κατηγορίες περί δολοφονίας»

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της KGB. Εκπαίδευσαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν έναν άνθρωπο με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της KGB».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρώην κρατούμενοι που είχαν εκτίσει ποινές στην περιοχή της Αρκτικής είχαν αναφέρει στο παρελθόν ότι κρατούμενοι σκοτώνονταν από τους δεσμοφύλακές τους με αυτόν τον τρόπο.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του Ναβάλνι, ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο σύζυγός της σκοτώθηκε με τη χρήση νοβιτσόκ, του νευροπαραλυτικού παράγοντα με τον οποίο δολοφόνοι της FSB προσπάθησαν να τον σκοτώσουν τον Αύγουστο του 2020.

Ο Οσέτσκιν δήλωσε ότι το θεωρεί απίθανο, λέγοντας «είναι πιθανό φυσικά, αλλά όταν κάποιος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του σωφρονιστικού συστήματος υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς το πώς να τον σκοτώσουν. Το Novichok θα άφηνε ίχνη στο σώμα του και θα οδηγούσε απευθείας στον Πούτιν, δεδομένου ότι το έχει δοκιμάσει μια φορά στο παρελθόν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ