Άλμπερτ Μπουρλά: Η εκτίμησή του για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Επιστροφή στην κανονικότητα τον επόμενο χρόνο, προέβλεψε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ωστόσο προειδοποίησε ότι διάφορες μεταλλάξεις του κορονοϊού, όπως αυτή της πιο μεταδοτικής “Δέλτα” θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε όλον τον πλανήτη.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις και εκτιμήσεις ότι η πανδημία θα τελειώσει σε έναν χρόνο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “συμφωνώ πως εντός ενός έτους θα είναι εφικτό να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής”.

Ο Μπουρλά πρόσθεσε ότι “δεν πιστεύω ότι αυτό σημαίνει ότι διάφορες μεταλλάξεις δεν θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και δεν πιστεύω ότι αυτό σημαίνει πως θα μπορούμε να ζούμε χωρίς εμβολιασμούς”.

“Τέλος της πανδημίας σε έναν χρόνο”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna εκτίμησε πριν από μερικές ημέρες ότι σε έναν χρόνο από τώρα η περιπέτεια με την πανδημία θα έχει τελειώσει. Ο Στέφαν Μπάνσελ υπογράμμισε ότι στα μέσα της επόμενης χρονιάς θα είναι διαθέσιμες αρκετές δόσεις εμβολίων, ώστε οι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη να είναι σε θέση να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται θα “ανοσοποιηθούν φυσικά” επειδή η παραλλαγή “Δέλτα” είναι πολύ μεταδοτική.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ