Ακρίδες κάλυψαν ολόκληρη πόλη: «Ήρθε το τέλος του κόσμου» – Δείτε βίντεο

Οι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Μεξικού έμειναν σοκαρισμένοι αφού ακρίδες κάλυψαν την πόλη, παίρνοντας βιβλικές διαστάσεις. Ο ουρανός καλύφθηκε με ακρίδες με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να κλείνονται στα σπίτια τους, αποφεύγοντας να ανοίξουν παράθυρα ή πόρτες.

Ο τοπικές αρχές να αγωνίζονται να περιορίσουν τα έντομα. «Δεν θα ξανανοίξω το στόμα μου!» Ένας χρήστης X σχολίασε την Τετάρτη στα ισπανικά μαζί με μια φωτογραφία της εισβολής ακρίδων.

Άλλα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το σμήνος να περνάει πάνω από μεγάλους αυτοκινητόδρομους καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται από κάτω — κάποιοι το αποκαλούν «το τέλος του κόσμου».

Από το 2020, έχει αναφερθεί αυξημένη εισροή σμηνών ακρίδων γύρω από το Κέρας της Αφρικής. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν κρούσματα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη .

Τα σμήνη ακρίδων αναπτύσσονται συνήθως λόγω της έλλειψης τροφής – τα σμήνη επιτρέπουν στα έντομα να αναπαράγονται χωρίς διακοπή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ , ο οποίος σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι ένας παράγοντας ενεργοποίησης. Ο οργανισμός κατηγόρησε την πανδημία COVID-19 για την επιδείνωση των σμηνών.

Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν την παραγωγή και την παράδοση των απαραίτητων φυτοφαρμάκων. Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σημειώνει ότι οι ακρίδες τείνουν να επιτίθενται σε περιοχές βλάστησης κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ