Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο τοστ με αβοκάντο – Συνταγή

Το τοστ με αβοκάντο είναι ένα δημοφιλές πρωινό σε όλο τον κόσμο. Είναι χορταστικός και νόστιμος συνδυασμός με κρεμώδες αβοκάντο και τραγανό ψωμί που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Στην πιο απλή του εκδοχή, το τοστ με αβοκάντο έχει χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ενώ στην πιο περίπλοκη μπορεί να αποτελείται από κύβους ντομάτας, αγγούρι και ψιλοκομμένη φέτα μέχρι καπνιστό σολομό, κάπαρη και κρεμμύδι τουρσί.

Η μισή απόλαυση του τοστ με αβοκάντο είναι τα συστατικά να ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις σας.

Μερικοί συνδυασμοί γεύσεων για τοστ με αβοκάντο που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • καπνιστός σολομός, κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, μείγμα καρυκευμάτων bagel και φρέσκος άνηθος
  • κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, καυτερή σάλτσα τσίλι, αυγό ποσέ και βασιλικός
  • pico de gallo, κόλιανδρος και χυμός lime
  • τηγανητό αυγό, τραγανό τσίλι, κρεμμύδι και σουσάμι

Το τηγάνισμα του ψωμιού: Το μυστικό για να φτιάξετε το πιο νόστιμο τοστ με αβοκάντο

Το μυστικό για να φτιάξετε τέλειο τοστ με αβοκάντο, είναι να τηγανίσετε το ψωμί σε ελαιόλαδο. Αυτό προσθέτει μια πλούσια γεύση στο τοστ και δημιουργεί μια τραγανή κρούστα κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με το ψήσιμο του ψωμιού στην τοστιέρα.

Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για τοστ με αβοκάντο

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Για την εκτέλεση της συνταγής ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Τρίψτε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το χυμό λεμονιού πάνω από το σκόρδο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε να διαλυθεί.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετείστε μέσα στο τηγάνι το ψωμί του τοστ, αναποδογυρίζοντάς το συχνά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι και οι δύο πλευρές να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη καφέ κρούστα. Μεταφέρετε το ψωμί σε ένα πιάτο.
  3. Κόψτε ένα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρέστε το κουκούτσι και ξεφλουδίστε κάθε κομμάτι. Τοποθετήστε το μισό αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετείστε τις φέτες αβοκάντο πάνω σε 1 φέτα ψωμί. Λιώστε απαλά το αβοκάντο στο ψωμί μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μισό αβοκάντο και τη δεύτερη φέτα ψωμί.
  4. Ρίξτε με ένα κουτάλι λίγο σκόρδο πάνω από το αβοκάντο. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε κόκκινο πιπέρι.

Μια νόστιμη εκδοχή της κλασικής συνταγής για τοστ με λεμόνι είναι έτοιμη για την απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμείτε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ