Αίγυπτος: Έφτιαξαν ομάδα χόκεϊ στην καυτή… έρημο – Η ταινία-προάγγελος με τους Τζαμαϊκανούς και το έλκηθρο

Ομάδα για χόκεϊ επί πάγου στην έρημο γίνεται; Και, όμως, γίνεται με το τρανό παράδειγμα να βρίσκεται στην Αίγυπτο, όπου μία παρέα νεαρών αθλητών αποφάσισαν να πάνε κόντρα σε όλους και σε όλα. Δημιούργησαν ομάδα χόκεϊ στον πάγο και προσβλέπουν στη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μία παρέα, λοιπόν, έκανε τη δική της… επανάσταση στην έρημο και στις καυτές θερμοκρασίες. Οι 20 νεαροί από το Κάιρο ο ίδρυσαν την ομάδα ώστε να μπορούν να εξασκούν το αγαπημένο τους χειμερινό άθλημα ακόμη και αν ο ήλιος καίει έξω από το παγοδρόμιο.

Παρότι το κλίμα δεν ευνοεί, αρκετές αραβικές χώρες έχουν εγγραφεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Χόκεϊ σε πάγο. Με αυτό το όνειρο ζουν και οι αθλητές της Αιγύπτου, με υπομονή και επιμονή καθώς τα έξοδα είναι αρκετά μεγάλα και οι πόροι μηδενικοί.

Η φιλόδοξη ομάδα βρίσκεται σε στενή επαφή με το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Αιγύπτου, σε μια προσπάθεια να ιδρυθεί Ομοσπονδία και οι ίδιοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους προσεχείς χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ταινία με τους Τζαμαϊκανούς και το έλκηθρο

Και αν το εν λόγω εγχείρημα σας θυμίζει κάτι… Θα πρέπει να ανατρέξετε πολλά χρόνια πίσω. Το 1993 η Disney είχε κάνει μία ταινία το Cool Runings το 1993. Η ταινία είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο “Πάμε χιόνι” και παρουσίαζε τις περιπέτειες της πρώτης ομάδας έλκηθρου της Τζαμάικα σε κάποιους φανταστικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ταινία δύο Τζαμαϊκανοί σπρίντερ που ετοιμάζονταν για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στην Σεούλ αποτυγχάνουν να πιάσουν το όριο και αποφασίζουν να δοκιμασθούν στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Για καλή τους τύχη στην Τζαμάικα έχει αποσυρθεί, μετά από σκάνδαλο ντόπινγκ, ένας Αμερικανός πρώην πρωταθλητής του έλκηθρου με δύο χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1968. Καταφέρνουν να το πείσουν να τους προπονήσει, συγκροτούν ομάδα βρίσκοντας άλλους δύο αθλητές, κάνουν τα πάντα για να μαζέψουν χρήματα και να ταξιδέψουν ως τον τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, και στο τέλος καταφέρνουν να ζήσουν το όνειρο τους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ