Αγία Σοφία: Σάλος μετά τις φήμες για πώλησή της στο Βατικανό – Διαψεύδει η Άγκυρα

Σάλος προκλήθηκε από την είδηση που κυκλοφόρησε στα social media στην ότι η Αγία Σοφία θα πωληθεί στο Βατικανό έναντι 38 δισ. δολ. Το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η κυβέρνηση στην Τουρκία να διαψεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες χαρακτηρίζοντάς τις ως «fake news».

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς περί «πώλησης» υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

«Μην πιστεύετε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Αγία Σοφία πουλήθηκε, ή ότι η αποκατάστασή της θα διαρκέσει 50 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο θα μείνει κλειστή», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Sabah».

Οι τουρκικές Αρχές έβαλαν σε εφαρμογή πρόσφατα ένα project αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας, που μετετράπη σε τέμενος το 2020. Η πρώτη φάση του σχεδίου αποκατάστασης του ιστορικού ναού της χριστιανοσύνης θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023 και η δεύτερη εντός τριών ετών, στη διάρκεια των οποίων η Αγία Σοφία θα παραμένει ανοικτή στο κοινό.

Η Χουριέτ, επαναφέρει την άποψη ειδικών ότι η Αγία Σοφία δεν μπορεί να αντέξει τόσους επισκέπτες και ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση του μνημείου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ