Αυτός είναι ο Τούρκος μεγαλομέτοχος του Αστέρα

Αυτός είναι ο Τούρκος μεγαλομέτοχος του Αστέρα 

Στους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας συγκαταλέγεται ο Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος είναι επικεφαλής αραβικού ομίλου ο οποίος εξαγόρασε τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο 49χρονος Σαχένκ, διευθύνει έναν πανίσχυρο επιχειρηματικό όμιλο που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζομένους. Ανάμεσά τους και αρκετά μέσα ενημέρωσης όπως το CNN TURK και το Τουρκικό ΝTV, κατέχοντας το 10% του τομέα της διαφήμισης της χώρας.

Στην αγορά αυτοκινήτων της Τουρκίας αντιπροσωπεύει πάνω από 10 αυτοκινητοβιομηχανίες μεταξύ των οποίων είναι οι γερμανικές Volkswagen Audi και Porche, η Bentley, η Lamborghini, η Bugatti, καθώς και οι Seat, Skoda και Scania. Οσον αφορά τον τουριστικό τομέα ελέγχει έξι πρωτοκλασάτα πεντάστερα ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων είναι τα Grand Hyatt και Park Hyatt στην Κωνσταντινούπολη.

Το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα δεν είναι σημερινό αφού έχει επενδύσει ήδη σε ελληνικές μαρίνες.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, μεγάλο όνειρο του Σαχένκ είναι να δημιουργήσει έναν τουριστικό διάπλου από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα και από το Ιόνιο έως την Αδριατική.

Ο επιχειρηματίας έχει επενδύσει και σε επιχειρήσεις εστίασης, έχοντας στην κατοχή του μερικά από τα πιο γνωστά και πολυτελή εστιατόρια της Ευρώπης.

Το 2008 κατατάχθηκε στο 573 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes, κάτι για το οποίο υπερηφανεύεται τα τελευταία χρόνια.

Αγαπημένη του ομάδα η Φενέρ, με την φανέλα της οποίας δεν διστάζει συχνά να φωτογραφίζεται. 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ