Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τη Βαρκελώνη – ΦΩΤΟ

Η Βαρκελώνη μετρά τις πληγές της μετά την τρομοκρατική επίθεση, που σημειώθηκε στην πλέον πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο την Λας Ράμπλας, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 130.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην ευρωπαϊκή πόλη επαναφέροντας τον τρόμο πάνω από την Γηραιά Ήπειρο.

Η Ισπανία θα διατηρήσει το επίπεδο συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο που θα σήμαινε ότι επίκειται μια τρομοκρατική επίθεση, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Καταλονία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι Αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη και σε τουριστικά σημεία.

Σύμφωνα με την El Pais και το BBC, οι συλληφθέντες είναι ο Ντρις Ουμπακίρ, ο Σαχάλ Ελ Καρίμπ, ο Μοχάμεντ Αάλα και ο Μοχάμεντ Χουλί Τσεμχάλ.

Οι νεκροί τρομοκράτες είναι ο Μούσα Ουκαμπίρ, ο Σαϊντ Αάλα, ο Μοχάμεντ Χικάμι, ο Ομάρ Χικάμι και ο Xoυσεϊν Αμπουγιακούμπ. Ενώ, αυτοί που αναζητούνται από τις Αρχές είναι o Γιουσέφ Αάλα, o Αμντελμπακί Ες Σάτι και ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Πηγή: El Pais, BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ