Αυτή είναι η νέα κατοικία της Tina Turner στη λίμνη της Ζυρίχης

Η Tina Turner έχει αποχαιρετήσει την Αμερική πριν από δεκαετίες, όταν άρχισε να έχει σχέση με τον σημερινό σύζυγό της Erwin Bach. Αφού έζησε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, τελικά τον παντρεύτηκε το 2013 και παρέδωσε την αμερικάνικη υπηκοότητά της…!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Πρόσφατα το ζεύγος αποφάσισε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του στα ακίνητα στην Ελβετία, όπου διαμένει μόνιμα, με μία έπαυλη πάνω στη λίμνη της Ζυρίχης, που αποτελείται από δέκα κτήρια, αξίας 76 εκατομμυρίων δολαρίων. Το οικόπεδο έχει έκταση 24 στρέμματα. Διαθέτει μια δική του μικρή λίμνη, πισίνα και αποβάθρα στην μεγάλη λίμνη της Ζυρίχης.

 Το ρεπορτάζ λέει ότι αυτό το ακίνητο σκεπτόταν να το αγοράσει ο διάσημος τενίστας Roger Federer, αλλά τελικά αγόρασε ένα άλλο εκεί κοντά στο χωριό Staefa, έξω από τη Ζυρίχη.

Ο Γερμανός σύζυγος της Tina, η οποία σήμερα είναι 82 ετών, δήλωσε σε μια εφημερίδα ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση αφού και οι δύο πήραν την Ελβετική υπηκοότητα. Ο Bach εξήγησε ότι νιώθουν πολύ βολικά στην Ελβετία, ιδίως αυτή την εποχή με την πανδημία.

Πριν αγοράσουν αυτό το σπίτι οι δυο τους έμεναν με ενοίκιο σε μια άλλη έπαυλη, που ονομαζόταν Chateau Algonquin, στην πόλη του Kuesnacht, έξω από την Ζυρίχη, μέχρι να αποκτήσουν την ελβετική υπηκοότητα. Οι νόμοι της Ελβετίας δεν επιτρέπουν στους μη υπηκόους να αγοράζουν ακίνητα στη χώρα.

Σε μια συνέντευξή της στον Larry King, η Tina Turner είχε πει ότι οι λόγοι που την έκαναν να θέλει να φύγει από την Αμερική ήταν κυρίως δύο: 1) ότι ο φίλος της ζούσε σε άλλη χώρα, την Γερμανία και 2) ότι η δεύτερη φάση της καριέρας της με το “Private Dancer” ήταν πράγματι περισσότερο πετυχημένη στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Αγγλία.

Πράγματι εκείνος ο δίσκος του 1984 ήταν η φοβερή μετάλλαξη της μεγάλης τραγουδίστριας, που οφειλόταν σε μια καταπληκτική ομάδα παραγωγών, περισσότερων Βρετανών, όπως ο Rupert Hine και ο Martyn Ware (ιδρυτή των Heaven 17), καθώς και Αμερικανών όπως ο Joe Sample. “Βασικά η Ευρώπη είχε δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στη μουσική μου” είχε συμπληρώσει η Tina.

H αγορά του εν λόγω ακινήτου ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την πώληση των πνευματικών δικαιωμάτων του καταλόγου των τραγουδιών της στην γερμανική εταιρία BMG προς 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η Tina Turner είχε αποχωρήσει από την show business ουσιαστικά το 2009 με δήλωσή της τότε στους New York Times. Έχει όμως βραβευθεί με 8 βραβεία Grammy και έχει ενταχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame.

Το 2018 η Turner είχε χάσει τον μεγαλύτερο γιό της, τον Craig Turner, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 59 ετών. Όπως είχε δηλώσει η μεγάλη τραγουδίστρια, εκείνη ποτέ δεν κατάλαβε τι οδήγησε τον γιό της στο απονενοημένο διάβημα.

 

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ