Marc Bolan: Είχε παίξει κιθάρα στο “Nutbush City Limits” των Ike & Tina Turner

Την εποχή εκείνη, τις δεκαετίες μέχρι και του ’70, στους δίσκους δεν αναφέρονταν ποιοί έξτρα μουσικοί μπορεί να συμμετείχαν στην ηχογράφηση, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι η συμμετοχή του Marc Bolan, του αρχηγού και τραγουδιστή του βρετανικού glam rock συγκροτήματος των T. Rex, στην ηχογράφηση του θρυλικού “Nutbush City Limits” των Ike & Tina Turner.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Πολλοί αμφισβητούσαν το γεγονός, αλλά η Tina Turner το είχε επιβεβαιώσει σε μία συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του BBC.

Το τραγούδι το έγραψε η Tina Turner και είναι κατά κάποιον τρόπο αυτοβιογραφικό, διότι αναφέρεται στην πόλη της στο Haywood County του Tennessee.

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1973 και είναι ένα από τα τελευταία ντουέτα που κυκλοφόρησαν μαζί – ως σύζυγοι – οι Ike & Tina Turner.

ike & tina turner

Εκείνη την εποχή ο Marc Bolan είχε δεσμό με την Gloria Jones και μάλιστα απέκτησαν και έναν γιo μαζί.

Η Jones για ένα φεγγάρι έπαιζε κήμπορντς και έκανε φωνητικά στο γκρουπ των T. Rex.

Marc Bolan

Νωρίτερα το 1965 είχε πρωτοηχογραφήσει το “Tainted Love”, που αργότερα διασκεύασαν οι Soft Cell, είχε παίξει στο μιούζικαλ “Hair” και έκανε φωνητικά στους Ike & Tina Turner.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Marc Bolan περιόδευε εκτενώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και για μεγάλο χρονικό διάστημα έμεινε στο Los Angeles. H Gloria Jones είχε πει σε μία συνέντευξη της: “Τηλεφώνησα στον Ike Turner και του είπα ότι είμασταν στην πόλη (μαζί με τον Marc). Εκείνος απάντησε ότι εκείνοι βρισκόντουσαν στο στούντιο και τους κάλεσε να περάσουν από εκεί”.

Στο στούντιο η Gloria μαζί με την Tina ακούγανε τους άντρες που δοκιμάζανε διάφορα πάνω στο κομμάτι. Ο Ike είπε στον Bolan: “Παίξε ότι αισθάνεσαι”. Έτσι και έγινε! Και τα riffs του Marc Bolan καταγράφηκαν στο “Nutbush City Limits”.

Στα επόμενα δύο χρόνια ο Marc Bolan έπαιξε και σε δύο άλλα κομμάτια των Ike & Tina Turner. Στο “Sexy Ida (Part 2)” του ’74 και στο “Baby, Get It On” του ’75.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ