AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

Η Χαμάς υποστήριξε την Τρίτη ότι θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους μέσα «στις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων AFP.

Το πρωί της Τρίτης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 240 είναι οι άνθρωποι που κρατούνται ως αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Αναφορές για δεκάδες νεκρούς από ισραηλινό βομβαρδισμό σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας επλήγη από αεροπορική επιδρομή, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια. Εξαιτίας του βομβαρδισμού καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 κτίρια μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό, σύμφωνα με το υπουργείο, που αναφέρει ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος.

Πηγή: Al Jazeera
Πηγή: Al Jazeera

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο απεσταλμένος του Al Jazeera, οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι από την ίδια οικογένεια. Η ομάδα των κατοικιών κατέρρευσε ενώ άνθρωποι βρίσκονταν ακόμα μέσα σε αυτές.

Ο διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου στη Γάζα ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό. «Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής», είπε ο Atef al-Kahlout στο Al Jazeera, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο δεν ήταν σε θέση ακόμη να παράσχει τον συνολικό αριθμό των νεκρών, καθώς εξακολουθούσε να μετράει τα θύματα.

«Το νοσοκομείο θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς αύριο το απόγευμα λόγω ελλείψεων καυσίμων», προειδοποίησε ο διευθυντής.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανέφερε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός έχει «καταστραφεί πλήρως» από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. «Αυτά τα κτίρια στεγάζουν εκατοντάδες πολίτες. Η αεροπορία της κατοχής κατέστρεψε αυτή την περιοχή με έξι βόμβες αμερικανικής κατασκευής. Είναι η τελευταία σφαγή που προκλήθηκε από την ισραηλινή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Iyad al-Bazum σε δημοσιογράφους έξω από ένα νοσοκομείο στο Khan Younis.

Είπε ότι περίπου 400 άνθρωποι είτε ήταν νεκροί είτε τραυματίστηκαν. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει αμέσως για να σταματήσει το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο ίδιος, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ