Πήραν τον δρόμο της “εξόδου”

Πήραν τον δρόμο της “εξόδου”

 

Τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η ιρλανδική οικονομία προς την κατεύθυνση της ομαλής εξόδου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης, επισήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης χρέους της χώρας (NTMA), Τζον Κόριγκαν.

 

«Η Ιρλανδία έχει κατορθώσει να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την αγορά παράλληλα με το πρόγραμμα των Ε.Ε.-ΔΝΤ», εξήγησε ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιων Λογαριασμών της κάτω βουλής. «Τον τελευταίο χρόνο έχουμε σημειώσει ιδιαίτερα αξιόλογη πρόοδο όσον αφορά στην επιστροφή μας στις αγορές».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κόριγκαν, η Ιρλανδία κατόρθωσε να ξεπεράσει τον λεγόμενο «χρηματοδοτικό γκρεμό» που αφορούσε στην κάλυψη ομολόγου ύψους 11,9 δισ. ευρώ και λήξης Ιανουαρίου 2014. Αυτό επιτεύχθηκε με μείωση της υποχρέωσης από τα 9,5 δισ. ευρώ στα 2,4 δισ. ευρώ μέσω μιας σειράς μακροπρόθεσμων πράξεων στις κεφαλαιαγορές.

 

«Αυτό ερμηνεύτηκε πολύ θετικά από την επενδυτική κοινότητα και ενέπνευσε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επενδυτές προκειμένου να μας δανείζουν χρήματα», εξήγησε ο κ. Κόριγκαν.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ