Η Κλίντον επισκέπτεται τα Βαλκάνια

Η Κλίντον επισκέπτεται τα Βαλκάνια

 

Στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Βαλκάνια, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα ζητήσει από τα έθνη που προέκυψαν από την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τα φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έφτασε απόψε στο Σαράγεβο, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στα Βαλκάνια. Η Κλίντον θα ζητήσει από τα έθνη που προέκυψαν από την αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τα φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Την Τρίτη το απόγευμα θα μεταβεί στο Βελιγράδι και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, για να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν το διάλογο με την Πρίστινα ενώ την Τετάρτη θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες του Κοσσόβου.

Η Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στη συνέχεια στην Κροατία, που καλείται να ενταχθεί στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2013, και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της την Πέμπτη στην Αλβανία.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ