ΗΠΑ:Καταδικάζουν την επίθεση

ΗΠΑ:Καταδικάζουν την επίθεση

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την “τρομοκρατική” επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Βηρυτό και η οποία στοίχισε τη ζωή του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της λιβανικής αστυνομίας.

 

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που φαίνεται ότι είναι μια τρομοκρατική ενέργεια. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τόση βία (…) Ήταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατία. Καταδικάζουμε αυτήν την τρομοκρατική πράξη”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.

 

“Εδώ και εβδομάδες, εδώ και μήνες, λέγαμε ότι ανησυχούμε για εντάσεις, ιδίως μεταξύ κοινοτήτων, στο Λίβανο, οι οποίες θα προέκυπταν από τη μετάδοση της συριακής κρίσης”, υπενθύμισε η Νάλαντ, λέγοντας ότι “δεν θέλει να προδικάσει τίποτα” προτού να αποφανθούν οι αρχές του Λιβάνου ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

 

Σύμφωνα με τον οριστικό, επίσημο απολογισμό των αρχών του Λιβάνου, από την επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι και άλλοι 86 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Δυνάμεων Εσωτερικών Ασφάλειας, Ουίσαμ αλ Χάσαν, ο οδηγός του και ο σωματοφύλακάς του.

 

Ο στρατηγός Χάσαν κυκλοφορούσε με ένα απλό αυτοκίνητο σε ένα δρόμο της συνοικίας Ασραφίγιε όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο όχημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ