Θρίλερ με Λευκορωσίδα αθλήτρια στο Τόκιο – Η καταγγελία της και η παρέμβαση της ΔΟΕ

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ζητώντας την παρέμβασή της, καθώς, όπως υποστήριξε, απομακρύνθηκε από την Εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο ενάντια στις επιθυμίες της.

Αιτία, η κριτική της στους εθνικούς προπονητές. Όπως δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram του λευκορωσικού Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης, ομάδας που υποστηρίζεις φυλακισμένους αθλητές ή παραγκωνισμένους για τις πολιτικές απόψεις τους, “ζητώ βοήθεια από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί”.

Λίγο αργότερα, ήρθε η παρέμβαση της ΔΟΕ, ενεργώντας αμέσως, και ενημέρωσε ότι συνομίλησε με την αθλήτρια. Όπως έγινε γνωστό, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε έναν εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην αθλήτρια και να διασφαλίσει πως η κατάσταση δεν θα πάρει δυσάρεστη τροπή.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να λάβει αφενός μεν για να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Τσιμανούσκαγια, δε, αφετέρου, για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Πηγή φωτό/βίντεο: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ