EMA: “Ναι” στον εμβολιασμό με Pfizer των παιδιών 12-15 ετών – Τι ανακοίνωσε

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών σήμερα Παρασκευή. Θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που θα διατίθεται για εφήβους. O EMA έκρινε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτές τις ηλικίες.

Χορηγείται ως δύο ενέσεις στους μύες του βραχίονα, σε απόσταση τουλάχιστον 3 εβδομάδων. Ο EMA τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου για τους εφήβους 12-15 ετών.

Η επικεφαλής του EMA Έμερ Κουκ ανακοίνωσε στις 11 Μαΐου σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι ο EMA είχε λάβει τα δεδομένα των Pfizer/BioNTech και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή -η οποία ανέμενε επίσης “δεδομένα κλινικών δοκιμών και μελέτης που έγινε στον Καναδά”- προέβλεπε “να επιταχύνει” την αξιολόγησή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ