Εμβόλιο Pfizer: Την Παρασκευή η απόφαση του EMA για χορήγησή του σε εφήβους 12-15 ετών

Την Παρασκευή θα ανακοινώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) την απόφασή του για την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Εάν εγκριθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο, θα είναι το πρώτο σκεύασμα κατά του κορονοϊού που θα εγκριθεί για τη χορήγησή του σε εφήβους στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι προς το παρόν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο EMA, τη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα “αποτελέσματα έκτακτης συνόδου της επιτροπής της φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (…) όσον αφορά τις παιδιατρικές ενδείξεις του εμβολίου Comirnaty”.

Το Comirnaty είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο BioNTech.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει ήδη εγκρίνει την χρήση του εμβολίου για τους εφήβους 12-15 ετών.

Η επικεφαλής του EMA Έμερ Κουκ ανακοίνωσε στις αρχές του Μαΐου ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα προχωρήσει σε ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν από τους παρασκευαστές των εμβολίων για την έγκρισή του για την ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών. Αρχικά, τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης αναμένοντα τον Ιούνιο.

Η Κουκ δήλωσε στις 11 Μαΐου σε ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι ο EMA είχε λάβει τα δεδομένα των Pfizer/BioNTech και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή –η οποία ανέμενε επίσης “δεδομένα κλινικών δοκιμών και μελέτης που έγινε στον Καναδά”– προέβλεπε “να επιταχύνει” την αξιολόγησή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ