Βρετανία: “Πράσινο φως” σε 12 τουριστικούς προορισμούς από τις 17 Μαΐου – Στην “πορτοκαλί” λίστα η Ελλάδα

Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της Sun που ήθελε την Ελλάδα να μένει εκτός της “πράσινης” ταξιδιωτικής λίστας της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς πράγματι η χώρας μας βρίσκεται εκτός της συγκεκριμένης λίστας που ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε το “πράσινο φως” σε 12 χώρες περιλαμβανομένων της Πορτογαλίας, του Ισραήλ, της Νέας Ζηλανδίας, της Ισλανδίας όπου θα μπορούν να ταξιδεύουν οι Βρετανοί από τις 17 Μαΐου. Ωστόσο, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για τους Βρετανούς έμειναν εκτός.

Σύμφωνα με τον Σαπς, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα θα πρέπει πρώτα να έχει μελετήσει το σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη” (traffic light system) όπως το έχουν ονομάσει, ώστε να γνωρίζει τους περιορισμούς που ισχύουν και πώς θα επηρεαστεί. Η αναθεώρηση της λίστας θα γίνεται κάθε τρεις εβδομάδες μετά τις 17 Μαΐου.

Η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Νεπάλ μπήκαν στο “κόκκινο”, κάτι που όσον αφορά στην Τουρκία επηρεάζει τον τελικό του Champions League που αυτήν τη στιγμή είναι στον αέρα.

Το σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη”

Οι επισκέπτες στις χώρες που είναι στην “πράσινη” λίστα θα υποχρεούνται σε δύο διαγνωστικά τεστ, ένα τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης στη Βρετανία και ένα 48 ώρες μετά την είσοδο στη χώρα. Αυτό το μέτρο αφορά και τους εμβολιασμένους όπως και τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Στα θετικά είναι ότι αποφεύγουν την καραντίνα.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες από τις “πορτοκαλί χώρες”, όπως είναι η Ελλάδα, θα πρέπει να υποβληθούν σε τρία διαγνωστικά τεστ, ένα πριν από την άφιξη στη Βρετανία, ένα δεύτερο 48 ώρες μετά την έλευση στη χώρα και ένα τρίτο οκτώ μέρες μετά την είσοδο στη Βρετανία. Παράλληλα ισχύει υποχρεωτικά κατ’ οίκον καραντίνα για δέκα ημέρες.

Για τις χώρες στο “κόκκινο” οι ταξιδιώτες υποχρέουνται σε καραντίνα 11 ημερών σε ξενοδοχείο με τη δική τους επιβάρυνση, όπως επεσήμανε και ο Σαπς: “…όσοι επιστρέφουν από τέτοιου είδους χώρες, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα ξενοδοχείου, το οποίο θα πληρώσουν οι ίδιοι”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ