Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η στάση του Δένδια

Επίθεση στον Νίκο Δένδια από τα Κατεχόμενα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Έλληνα ομολόγου του. «Είχαμε ένταση με την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είδαμε την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων. Η συνάντηση ήταν θετική, ειλικρινής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε μια στενή μορφή, συζητήσαμε τις διαφορές μας», ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου, για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ότι τον… παραπλάνησε.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε τα εξής: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του, είπαν: «Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση». Εγώ είχα σημειώσει κάποια θέματα που ήθελα να αναφέρω, αλλά τα έσβησα. Σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο. Έπρεπε να δώσω την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκία βλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη – κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.

Η αντίδραση Ερντογάν για το “θερμό επεισόδιο” στην Άγκυρα: Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δήλωσή του, σχολίασε την κόντρα μεταξύ του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Δένδια, χθες στην Άγκυρα.

“Ο υπουργός Εξωτερικών μας έβαλε τον Δένδια στη θέση του, αντιδρώντας στη στάση και την συμπεριφορά του”. Σύμφωνα με την Daily Sabah ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι ο Τσαβούσογλου θα έμενε σιωπηλός”.

“Η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτή των “Τούρκων της Δυτικής Θράκης” σαν να είναι δημόσιος αξιωματούχος, ενώ το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο επιλέγει τους δικούς του διαχειριστές μέσω της Ιεράς Συνόδου”, συνέχισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ