Ερντογάν: Στα κατεχόμενα για την προκλητική φιέστα και το πικνίκ ο Τούρκος Πρόεδρος – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Στα κατεχόμενα έφθασε το μεσημέρι της Κυριακής(15/11) ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της θλιβερής επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια ο Τούρκος Πρόεδρος θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να κορυφωθούν στις 12:30 με την στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσιούκ. Αμέσως μετά θα εγκαινίαζε το νοσοκομείο κορονοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πήγαινε για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, στις 11.20 το πρωί στα κατεχόμενα έφτασε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με αεροπλάνο airbus που ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στις 12.30 το μεσημέρι.

Λίγο μετά τις 13:30 o Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στον χώρο της παρέλασης. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δηλώσεις σήμερα ο Ερντογάν θα κάνει από τα Βαρώσια, ενώ μετά το επίσημο δείπνο απόψε που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ερσίν Τατάρ θα επιστρέψει στην Τουρκία.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση καταδίκασαν την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους όπως επίσης και τη «σημερινή προκλητική και παράνομη ενέργεια του Τούρκου Προέδρου και του κατοχικού καθεστώτος» οι οποίες «θα καταγγελθούν εκ νέου σε όλα τα διεθνή βήματα στα οποία συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Η στιγμή της άφιξης Ερντογάν

Βίντεο από την άφιξη Μπαχτσελί

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ