Αζερμπαϊτζάν: Πύραυλος έπληξε κατοικημένη περιοχή – Αναφορές για έξι νεκρούς και 35 τραυματίες

Πύραυλος έπληξε σήμερα κατοικημένη περιοχή στην Γκαντσά, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, κάτοικος της οποίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον επτά θύματα να ανασύρονται από τα συντρίμμια.

Η προεδρία του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 35, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ πρόσθεσε ότι «άμαχοι συνεχίζουν να διασώζονται στα συντρίμμια».

Το πλήγμα σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου η Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα του θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, που ελέγχεται από αρμένιους αυτονομιστές, έγινε στόχος σφοδρών βομβαρδισμών.

Η πόλη αυτή έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα αφότου ξανάρχισαν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις των αυτονομιστών στον θύλακα, που υποστηρίζονται από το Γερεβάν, και δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία, την 27η Σεπτεμβρίου. Οι βομβαρδισμοί την έχουν μετατρέψει σε πόλη φάντασμα, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί της την έχουν εγκαταλείψει.

Στην Γκαντσά, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν ένα ακίνητο κατεστραμμένο από πύραυλο, που το έπληξε περί τις 03:00 (τοπική ώρα· μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ώρα Ελλάδας).

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έψαχναν μέσα στη νύχτα επιζώντες με γυμνά χέρια στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, πάνω από είκοσι άνθρωποι ζούσαν στο κτίριο που χτυπήθηκε από τον πύραυλο.

Κάτοικος είπε πως είδε ένα παιδί, δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες να ανασύρονται από τα συντρίμμια, με κάποια από τα θύματα να έχουν ακρωτηριαστεί.

«Μια γυναίκα έχασε και τα δύο πόδια της. Κάποιος έχασε ένα χέρι», είπε ο κάτοικος, ο Ελμίρ Σιρινζαντάι, 26 ετών.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην κοντινή πόλη Μινγκετσεβίρ, σε απόσταση περίπου μιας ώρας με το αυτοκίνητο βόρεια από την Γκαντσά, ανέφεραν πως άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη, που ταρακούνησε το κτίριο όπου βρίσκονταν, περίπου την ίδια ώρα.

Η Μινγκετσεβίρ προστατεύεται από αντιπυραυλικά συστήματα, διότι σε αυτή βρίσκεται μια υποδομή στρατηγικής σημασίας — υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Δεν είναι σαφές εάν καταστράφηκαν πύραυλοι εν πτήσει ή εάν η πόλη χτυπήθηκε ως αυτό το στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP, TASS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ