Κύπρος: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την άγρια δολοφονία της πάμπλουτης Ιρίνα

Στη σύλληψη του καταζητούμενου για τον φόνο της 36χρονης Ιρίνα που έγινε στη Λεμεσό την περασμένη Κυριακή προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για τον Aistis Mikalauskas, 29 ετών, από τη Λιθουανία και μόνιμο κάτοικο Λεμεσού. Εναντίον του εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ο βασικός ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης της 36χρονης Iryna Hurkaya από την Λευκορωσία, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών.

Ο ύποπτος αναμένεται να ανακριθεί και εάν τα δεδομένα δεν ανατραπούν, θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης. Τον 29χρονο έψαχνε η Αστυνομία από την Κυριακή.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Η νεκροψία ατέδειξε ως αιτία θανάτου τον στραγγαλισμό. Στο άψυχο σώμα της εντοπίστηκαν πολλαπλές κακώσεις κεφαλής και τραχηλικής χώρας.

Το φονικό 

Το φονικό αποκαλύφθηκε την Κυριακή από τον 15χρονο γιο της 36χρονης Ιρίνα Χουρκάγια που τη βρήκε γυμνή στο κρεβάτι της μέσα σε λίμνη αίματος, ενώ η άτυχη γυναίκα είχε δολοφονηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο σπίτι της στον Άγιο Τύχωνα. Για τον φόνο βασικός ύποπτος από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ο 29χρονος Aistis Mikalauskas, με τον οποίο η γυναίκα φέρεται να διατηρούσε σχέση ενώ ο νεαρός περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι της καθώς φρόντιζε τα δύο μικρότερα παιδιά της ηλικίας τριών και έξι ετών. Τα παιδιά εκείνη την ημέρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι καθώς φαίνεται ότι τα είχε πάρει ο πατέρας τους στην Πάφο για Σαββατοκύριακο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος προκύπτει πως ο δράστης δολοφόνησε την 36χρονη κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης γι’ αυτό εντοπίστηκε γυμνή. Από τα τραύματα που φέρει το θύμα στο κεφάλι προκύπτει πως ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη στραγγαλισμού. Στο σώμα της διαπιστώθηκαν και αμυντικά τραύματα, γεγονός που δείχνει ότι προηγήθηκε άγρια πάλη μεταξύ θύτη και θύματος. Τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν σε άλλα μέρη της οικίας φαίνεται να ανήκουν στον δράστη. Επίσης δίπλα στη σορό βρέθηκε ένα μαξιλάρι το οποίο ήταν γεμάτο αίματα κι ένα πιστολάκι μαλλιών.

Ο 29χρονος που σύμφωνα με την μαρτυρία της μητέρας του είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή, εργαζόταν σε παιδότοπο ξενοδοχείου στη Λεμεσό ωστόσο δεν εμφανίστηκε στην εργασία του παρά το γεγονός ότι ήταν στο πρόγραμμα εργασίας για το Σαββατοκύριακο. Οι έρευνες στο σπίτι του έδειξαν ότι δεν έλειπαν προσωπικά του αντικείμενα με την αστυνομία να θεωρεί πως παρέμενε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, η 36χρονη είχε επιστρέψει στην οικία της στον Άγιο Τύχωνα, στη μια τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Είχε πάει αρχικά βόλτα και ακολούθως σε αγρυπνία με τη φίλη της και νταντά των παιδιών της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχουν οι ανακριτές της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, εκείνη την χρονική περίοδο καταγράφεται και η φασαρία που όπως κατέθεσε άκουσε ο μεγαλύτερος γιος της αλλά δεν έδωσε σημασία, θεωρώντας ότι οι φωνές προέρχονται απ’ έξω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο 15χρονος γιος της άτυχης γυναίκας είπε στους ανακριτές ότι είχε να δει τη μητέρα του από την Παρασκευή το απόγευμα. Τα δύο μικρότερα παιδιά 3 και 6 ετών είχαν αναχωρήσει από το μεσημέρι της ίδιας μέρας με τον οδηγό της οικογένειας με σκοπό να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα τους και πρώην σύζυγο του θύματος. Η φίλη και νταντά της των παιδιών της 36χρονης την αναζητούσε από το Σάββατο τις δέκα το πρωί καλώντας την στο τηλέφωνο. Η ίδια άρχισε να ανησυχεί και χθες το μεσημέρι μετέβη στην οικία της όπου την εντόπισε μαζί με τον 15χρονο γιο του θύματος, νεκρή μέσα λίμνη αίματος στο πάτωμα.

*Με πληροφορίες από SigmaLive & Cyprus Times

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ