Κέρκυρα: Γόνοι κροίσων οι Βρετανοί που χτύπησαν με ταχύπλοο την 60χρονη -ΦΩΤΟ

Τρεις νεαροί βρετανικής υπηκοότητας, γόνοι κροίσων και γείτονες του μεγαλοτραπεζίτη Ρότσιλντ έχουν προσαχθεί ως βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο της Βρετανίδας στην Κέρκυρα, που σκοτώθηκε από το ταχύπλοό τους ενώ κολυμπούσε στο Αυλάκι. Η Κλερ Γκλάτμαν ήταν η σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου μεγιστάνα κτηματομεσίτη Μαρκ Γκλάτμαν, όπως γράφει η βρετανική Daily Mail, αναφερόμενη στο τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται Μέσα της Κέρκυρας, οι τρεις Βρετανοί ύποπτοι που ανακρίνονται, είναι ηλικίας από 20-30, και οι δύο από αυτούς έχουν εξοχικές κατοικίες στο νησί. Το ταχύπλοο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή παραλία και μεταφέρθηκε στη μαρίνα όπου οι λιμενικές Αρχές διενεργούν αυτοψία.

Η άτυχη Βρετανίδα ήταν από το Μπεντάλ στο βόρειο Γιορκσάιρ και έκανε διακοπές με τον 63χρονο σύζυγό της και τη μεγαλύτερη από τις δύο κόρες της. Είχε επίσης δύο γιους. Τη θεωρούσαν κάτοικο της Κέρκυρας αφού έμενε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και ήταν πολύ αγαπητή στην τοπική κοινωνία, μετέδωσε η ΕΡΤ. Η Γκλάτμαν φέρεται πως ερωτεύτηκε τον σύζυγό της στο νησί πριν από τριάντα χρόνια και το ζευγάρι αγόρασε βίλα πρόσφατα όπου περνούσαν μεγάλο μέρος του έτους, σημείωσε η Telegraph. Φίλος που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε στην Telegraph ότι η Γκλάτμαν ήταν έμπειρη κολυμβήτρια ενώ το Corfu Press ανέφερε, επικαλούμενο φίλους της οικογένειας, πως η γυναίκα κολυμπούσε στο συγκεκριμένο σημείο κάθε μέρα όταν ήταν στο νησί.

Ο σύζυγός της είναι ο επικεφαλής στον βρετανικό εθνικό όμιλο εμπορικής ιδιοκτησίας, Abstract.

Σύμφωνα με την Espresso, oι τρεις νεαροί Βρετανοί που επέβαιναν στο ταχύπλοο είναι γόνοι ζάπλουτων οικογενειών. Συγκεκριμένα, ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου διαμένει σε βίλα την περιοχή του Αγίου Στέφανου, κοντά στην επιβλητική έπαυλη της διάσημης οικογένειας κροίσων Ρότσιλντ. Οι τρεις νεαροί έχουν προσαχθεί στην Αστυνομία ως βασικοί ύποπτοι για το φρικιαστικό δυστύχημα που προκάλεσαν τη Δευτέρα και μάλιστα εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα τους. Το πόρισμα του ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στο πτώμα της άτυχης Κλερ Γκλάτμαν προκαλεί σοκ.

Η 60χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα που κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή του Αυλακίου, όταν χτυπήθηκε από το ταχύπλοο που πέρασε κυριολεκτικά από πάνω της με την προπέλα να τη διαμελίζει. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη Κλερ έζησε ελάχιστα λεπτά μετά το χτύπημα, ωστόσο, κατέληξε από την ακατάσχετη αιμορραγία και τις πολλαπλές κακώσεις.

Την Τρίτη, οι τρεις νεαροί από τη Βρετανία ανακρίθηκαν από τις λιμενικές Αρχές για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στον τραγικό θάνατο της 60χρονης.

Η ανάμιξή τους προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, Σύμφωνα με το corfupress.com, πρόκειται για πλουσιόπαιδα που οι οικογένειές τους διατηρούν βίλες στη βορειοανατολική Κέρκυρα όπου δεσπόζει το “παλάτι” του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Τότσιλντ, γιου του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ.

Πηγή: Espresso, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ