Υπόθεση Φλόιντ: Η Nike λέει “Don’t Do It” και η Adidas κάνει retweet – ΒΙΝΤΕΟ

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike αντιστρέφει το μότο της “Just Do It” αναφερόμενη στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη, και η Adidas συμφωνεί μαζί της.

Η Nike με διαφημιστικό σποτ που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter αντιστρέφοντας τη φράση σήμα κατατεθέν της απηύθυνε έκκληση λέγοντας: “Για μία φορά, ‘Don’t Do It’. Μην παριστάνεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική”

Η Adidas, αφήνοντας κατά μέρος τον σκληρό ανταγωνισμό της με τη Nike, επέλεξε να αναδημοσιεύσει το μήνυμα αυτό, προσθέτοντας στο retweet της τη λεζάντα “Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα”.

Σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ γίνονται εδώ και αρκετές ημέρες διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα δικαιοσύνη για τον Φλόιντ.

“Μην αγνοείς τον ρατσισμό. Μην ανέχεσαι να μας παίρνουν ζωές αθώων. Μην βρίσκεις δικαιολογίες. Μην παριστάνεις ότι αυτό δεν σε αφορά”, αναφέρεται στο διαφημιστικό σποτ της Nike. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Nike κάνει διαφημιστική εκστρατεία θίγοντας κοινωνικά ζητήματα.

Το 2018, σε μία από αυτές δέσποζε η μορφή του παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ Κόλιν Κάπερνικ, που μπήκε στη μαύρη λίστα εξαιτίας της διαμαρτυρίας του για τη ρατσιστική βία της αστυνομίας. Ο Κάπερνικ γονάτιζε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν από τους αγώνες, μορφή διαμαρτυρίας την οποία είχαν μιμηθεί αρκετοί αθλητές.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ