Κορονοϊός-Ρωσία: Συναγερμός για κρούσμα στην προεδρική διοίκηση – Καμία επαφή με τον Πούτιν

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ρωσικές αρχές έπειτα από την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού, μέσα στην προεδρική διοίκηση. Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε την Παρασκευή πως ο εν λόγω εργαζόμενος δεν είχε έρθει σε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης πως το γραφείο του προέδρου λαμβάνει μέτρα προκειμένου να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη διοίκηση.

Στο μεταξύ, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμα εκτοξεύσεών της για το 2020 λόγω της διακοπής της παραγωγής δορυφόρων στην Ευρώπη, εν μέσω του ξεσπάσματος του κορονοϊού. Ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, θα πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις προκειμένου να συζητήσει τις προσαρμογές μέσω βιντεοσύνδεσης σήμερα και αύριο, Σάββατο, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπηρεσία.

Ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση κρουσμάτων – Τέσσερις νεκροί

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής καταγράφηκε ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν επιπλέον 196 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1.036. Τα περισσότερα κρούσματα, συνολικά 703, έχουν καταγραφεί στη Μόσχα. Τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 56 περιφέρειες της χώρας, έχουν αναρρώσει 45 άτομα, ενώ έχουν καταλήξει τέσσερα άτομα, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), 20% των προσβληθέντων από τον κορονοϊό μολύνθηκαν κατά την διάρκεια επαφών που είχαν με νοσήσαντες από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ