Ερντογάν: Άνευ αξίας αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ – Τι είπε για την Ευρώπη

“Αν χρειαστεί η Τουρκία θα επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στη Βόρεια Συρία” είπε σήμερα το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Θα δώσουμε δραστική απάντηση σε όποια επίθεση εκτός της ζώνης ασφαλείας και θα την επεκτείνουμε αν χρειαστεί” σχολίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στη Βουλή.

Άσκησε δε έντονη κριτική στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ κατηγόρησε τις χώρες της Ευρώπης ότι παρέχουν προστασία στις ομάδες που συνδέονται με το PKK για να εξαπολύουν τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες και επιθέσεις.

“Το βήμα που έκαναν οι ΗΠΑ είναι άνευ αξίας” είπε και πρόσθεσε ότι “οι ιστορικοί θα έπρεπε να αποφασίζουν σε τέτοια θέματα και όχι οι πολιτικοί”.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η Τουρκία έχει ζητήσει από τους Αρμένιους να ανοίξουν τα αρχεία τους για να γίνει έρευνα, αλλά έχουν αρνηθεί γιατί ξέρουν ότι δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

“Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν εξαπολύσει 700 επιθέσεις με στόχο την Τουρκία από την έναρξη των επιχειρήσεών μας στη Βόρεια Συρία” τόνισε.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι πολλές από αυτές τις χώρες είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ αλλά επιτρέπουν σε αυτούς τους τρομοκράτες να κάνουν τις επιθέσεις τους κάτω από την επίβλεψη της αστυνομίας.

Επανέλαβε επίσης ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν αναγνωρίσει τον PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απέτυχαν στο να λάβουν δράση κατά των δραστηριοτήτων του εντός των εδαφών τους.

Πηγή: Daily Sabah, Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ