Πάγωσαν οι 39 ψυχές στο “φορτηγό της φρίκης” – Νέα δεδομένα για τον 25χρονο οδηγό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τριάντα εννέα άνθρωποι, 31 άνδρες, εκ των οποίων ο ένας έφηβος, και 8 γυναίκες πάγωσαν μέχρι θανάτου στους -25 βαθμούς Κελσίου στο κοντέινερ φορτηγού που εντοπίστηκε στο βιομηχανικό πάρκο Waterglade στο Έσεξ, 32 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Αρχικά, η αστυνομία του Έσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία.Λίγο αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ ήταν Κινέζοι, ανέφερε σε ένα tweet η Global Times.

Η εφημερίδα, την οποία εκδίδει η Λαϊκή Ημερησία, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «δεν μπορεί να μεταδοθεί τίποτα τώρα».

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι νεκροί που βρέθηκαν στο φορτηγό ήταν ΚινέζοιΟδηγός του “φορτηγού της φρίκης”, ο οποίος κρατείται και ανακρίνεται ως ύποπτος για φόνο, είναι ένας 25χρονος Βορειοϊρλανδός, ο Μο Ρόμπινσον, κάτοικος της πόλης Πόρτανταουν. Φωτογραφίες δόθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Οι γονείς του δήλωσαν ότι είχαν άγνοια των ενεργειών του. Πληροφορίες θέλουν τη σύντροφό του έγκυο σε δίδυμα, ενώ τα βρετανικά Μέσα μετέδωσαν πως στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του όπως και στων γονιών του οι οποίοι έχουν φθάσει στη Μ. Βρετανία για να στηρίξουν τον γιο τους. Το πρωί της Τετάρτης ακολούθησε νέα έφοδος σε τρίτη οικία.

Η αστυνομία ερευνά αν οι 39 Κινέζοι έπεσαν θύματα εγκληματικών ομάδων διακίνησης ανθρώπων που δρουν στη Μ. Βρετανία και πουλούν ανθρώπους σαν σκλάβους για να δουλεύουν σε οίκους ανοχής, στούντιο μασάζ, εστιατόρια, σε ινστιτούτα αισθητικής για μανικιούρ-πεντικιούρ.

Η έρευνα επικεντρώνεται στο αν ο Ρόμπινσον γνώριζε ότι μετέφερε δεκάδες μετανάστες, ενώ νέα δεδομένα έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με αυτόν, καθώς ήταν ο ίδιος που κάλεσε την Άμεσο Δράση μόλις ανακάλυψε τους παγωμένους ανθρώπους. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οδήγησε το φορτηγό ως το βιομηχανικό πάρκο για να τσεκάρει τα έγγραφά του και όταν άνοιξε το ψυγείο εντόπισε τους 39 νεκρούς που ήταν στοιβαγμένοι σε έναν παγωμένο σωρό.

Συνήθως σε αυτά τα κοντέινερ μετέφερε μπισκότα ή μανιτάρια και γι’ αυτό η θερμοκρασία ήταν πολική. Τα 39 θύματά παρέμειναν μέσα στο κοντέινερ για 15 ώρες μέχρι να τους ανακαλύψει, όπως αναφέρεται, ο Ρόμπινσον και να καλέσει ασθενοφόρα. Φίλος του είπε στη MailOnline: “Ο Μο είναι από την πιο καλή οικογένεια που θα μπορούσες να γνωρίσεις. Σίγουρα δεν θα ήξερε ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μέσα στο φορτηγό”.

Το φορτηγό φέρεται να ταξίδεψε 5.000 μίλια από το Βέλγιο, στην Ολλανδία και μετά στη Βάρνα της Βουλγαρίας, προτού έρθει με φέρι στο Έσεξ. Μισή ώρα μετά τη στάθμευσή του στο βιομηχανικό πάρκο ο Ρόμπινσον κάλεσε ασθενοφόρα που ενημέρωσαν την αστυνομία και ο ίδιος οδηγήθηκε στο κρατητήριο ως ύποπτος για φόνο.

Το φορτηγό μέσα στο οποίο η βρετανική αστυνομία βρήκε τα πτώματα είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» σημείωσε το υπουργείο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας BNR, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι το φορτηγό, η άδεια κυκλοφορίας του οποίου είχε εκδοθεί στη Βουλγαρία με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2017, είχε φύγει από τη βαλκανική χώρα την επόμενη ημέρα και δεν είχε έκτοτε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία σημείωνε πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι το φορτηγό, το οποίο κατέληξε σε μια βιομηχανική περιοχή στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 32 χλμ ανατολικά του κεντρικού Λονδίνου, είχε ταξιδέψει μέσω του Χόλιχεντ στην Ουαλία.

«Το φορτηγό και το τρέιλερ θα μεταφερθούν σε μια ασφαλή τοποθεσία στο Τίλμπουρι Ντοκς, προκειμένου τα πτώματα να ανασυρθούν, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των θυμάτων» δήλωσε σε μια ανακοίνωση η αστυνομική διευθύντρια του Έσεξ Πίπα Μιλς. 

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Daily Mail, Sky News, Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ