Οι αυτόχθονες στον Ισημερινό απέρριψαν τον διάλογο με την κυβέρνηση - Πέντε οι νεκροί από τις κινητοποιήσεις

  • επικοινωνία

16 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Δεν υπάρχει γνωστή εορτή
  • #Κορονοϊός
  • #ΗΠΑ

  • Οι αυτόχθονες στον Ισημερινό απέρριψαν τον διάλογο με την κυβέρνηση - Πέντε οι νεκροί από τις κινητοποιήσεις

    4:30 πμ, Παρασκευή 11 Οκτ 2019 4:30 πμ, Παρασκευή 11 Οκτ 2019

    Διεθνή

    Η μεγαλύτερη οργάνωση των αυτοχθόνων του Ισημερινού απέρριψε χθες Πέμπτη την πρόσκληση σε διάλογο με την κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο και κάλεσε να «ριζοσπαστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις» διαμαρτυρίας εναντίον της αύξησης των τιμών των καυσίμων, έπειτα από μια εβδομάδα διαδηλώσεων στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

    «Κανένας διάλογος με μια κυβέρνηση-δολοφόνο», επέμεινε η συνομοσπονδία αυτοχθόνων εθνοτήτων του Ισημερινού (CONAIE) σε ανακοίνωσή της υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό της Χάιμε Βάργκας.

    Μολονότι ο πρόεδρος Μορένο εμφανιζόταν αισιόδοξος και μίλαγε περί προόδου στις διαπραγματεύσεις νωρίτερα χθες Πέμπτη, η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς αυτόχθονες διαδηλωτές γνωστοποίησαν ότι κρατούν οκτώ αστυνομικούς.

    Τα μέλη αυτά των δυνάμεων επιβολής της τάξης, επτά άνδρες και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν δημόσια σε μια συγκέντρωση διαδηλωτών στο Κίτο.

    Ο απολογισμός των θυμάτων της κινητοποίησης, που διαρκεί οκτώ ημέρες πλέον, έγινε ακόμη βαρύτερος χθες: πέντε πολίτες, ανάμεσά τους ο αρχηγός μιας φυλής αυτοχθόνων, έχουν χάσει τη ζωή τους σε επεισόδια, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Λαού, δημόσιας αρχής.

    «Απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να βάλει τέλος στη βία και να εγγυηθεί το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις», πρόσθεσε η ανεξάρτητη αρχή σε γραπτή τοποθέτησή της.

    Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι στο Κίτο δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, διαδηλωτή ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο την Κυριακή σε νότια επαρχία.

    Προς το παρόν ο αρχηγός του Κράτους, ο οποίος διαβεβαίωνε προχθές Τετάρτη πως η κρίση θα «επιλυθεί πολύ γρήγορα», δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα El Telégrafo, ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Χοσέ Αγκούστο Μπριόνες τόνισε πως η κυβέρνηση «ζητεί διάλογο σε ειρηνικό πλαίσιο και την απελευθέρωση των αστυνομικών» καθώς και 27 δημοσιογράφων, που όπως ανέφερε κρατούν οι διαδηλωτές.

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    • ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ
    • ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ
    • ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ
    • ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από δημόσια κτίρια επέβαλε ο Πρόεδρος του Ισημερινού

      Απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από δημόσια κτίρια επέβαλε ...

    • Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στον Ισημερινό από τις συνεχιζόμενες μαζικές κινητοποιήσεις

      Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στον Ισημερινό από τις σ...

    • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ισημερινός

      Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ισημερινός

    • Οι Βρετανοί διαδηλώνουν στο Μάντσεστερ για το συνέδριο των Συντηρητικών - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

      Οι Βρετανοί διαδηλώνουν στο Μάντσεστερ για το συνέδριο ...

    • Ένταση και δακρυγόνα σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ - ΦΩΤΟ

      Ένταση και δακρυγόνα σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ - ΦΩΤ...

    • Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τη βία σε βάρος των γυναικών

      Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη για τη βία σε βάρος των...

    • Ποια συμβουλή έδωσε στους νέους που διαδηλώνουν για το κλίμα  ο Εμανουέλ Μακρόν

      Ποια συμβουλή έδωσε στους νέους που διαδηλώνουν για το ...

    • Αυτή είναι η προτροπή του Ιταλού υπουργού Παιδείας στους μαθητές: Κάντε κοπάνα, διαδηλώστε για το κλίμα

      Αυτή είναι η προτροπή του Ιταλού υπουργού Παιδείας στου...

    • Επιστήμονες: Η κλιματική αλλαγή πλήττει ιδιαίτερα τη Μεσόγειο

      Επιστήμονες: Η κλιματική αλλαγή πλήττει ιδιαίτερα τη Με...

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑