Ερντογάν: Μπορεί να μπούμε στη Συρία οποιαδήποτε νύχτα χωρίς προειδοποίηση

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ανέφερε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως θα συζητήσουν σχέδια για την “ασφαλή ζώνη”.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη γύρω από τα μαχητικά F-35.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

“Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε στη Συρία οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις”, σημείωσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ