“Τρίζει” η καρέκλα του Ερντογάν – Στα σκαριά η δημιουργία νέων κομμάτων από στελέχη του AKP

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την ήττα του AKP στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη μετρά απώλειες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com, από την Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η καρέκλα του Προέδρου της Τουρκίας εντός του κόμματος κλυδωνίζεται. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αυτό που συζητείται έντονα είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι και Πρόεδρος του κόμματος.

Δύο νέα κόμματα φαίνεται να βρίσκονται στα σκαριά και τα οποία θα “ξεπηδήσουν” μέσα από το κυβερνών κόμμα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά την ήττα του AKP στην Κωνσταντινούπολη, κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέο κόμμα, παίρνοντας στελέχη από το κυβερνών κόμμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν και ο πρώην Πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, οι οποίοι είναι ιδρυτικά μέλη του AKP αποχώρησαν και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δημιουργία νέου κόμματος.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το sigmalive.com υπάρχει συναγωνισμός εντός της Τουρκίας για το ποιο κόμμα θα ανακοινωθεί πρώτο ώστε να τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ