Τάφος – μυστήριο σήμανε συναγερμό στην Κύπρο – Τι έδειξαν οι έρευνες των Αρχών

Ένας τάφος – μυστήριο στο κοιμητήριο της Λευκωσίας σήμανε συναγερμό στις Αρχές στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το philenews.com, η υπόθεση απασχόλησε την Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή έπειτα από καταγγελία που έκανε ο ιερέας της κοινότητας. Ο ιερέας κατήγγειλε πως τις τελευταίες ημέρες πρόσεξε ότι υπήρχε στο κοιμητήριο της κοινότητας στην οποία είναι εφημέριος, ένας καινούργιος τάφος παρότι ο ίδιος δεν είχε τελέσει κάποια κηδεία.

Όπως ανέφερε, στον τάφο υπήρχε πρόχειρος σταυρός και φρεσκοφυτεμένα λουλούδια γεγονός που κίνησε τις υποψίες του ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Ο ιερέας ανέφερε ότι η τελευταία φορά που κήδεψε κάποιον στην κοινότητα ήταν στις 30 Απριλίου και έκτοτε δεν έγινε άλλη κηδεία.

Αστυνομικοί από τον τοπικό σταθμό αλλά και το ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στο κοιμητήριο όπου ο ιερέας τους έδειξε τον τάφο. Αμέσως άρχισαν έρευνες και μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν και διάφορα γραφεία κηδειών κατά πόσον είχαν μεταφέρει στο συγκεκριμένο κοιμητήριο κάποιο νεκρό, ο οποίος ετάφη εκεί χωρίς την παρουσία του ιερέα της κοινότητας. Όπως δήλωσαν οι υπάλληλοι από τα γραφεία τελετών κανένας δεν μετέφερε νεκρό στο κοιμητήριο, ενώ ένα γραφείο προθυμοποιήθηκε να αποστείλει υπάλληλό του για να δει τον χώρο.

Έπειτα από έρευνες των Αρχών διαπιστώθηκε ότι στο σημείο είχε τοποθετηθεί απλά φρέσκο χώμα και πως δεν είχε γίνει κάποια ταφή ή εκταφή.

Όπως διαπιστώθηκε κάτοικος του χωριού που πήγαινε στο κοιμητήριο και περιποιούνταν τον τάφο συγγενών του είχε προσέξει πως δεν φρόντιζε κανένας το συγκεκριμένο σημείο, που θεωρούσε ότι ήταν τάφος, και έτσι μετέφερε έναν ξύλινο σταυρό από αυτούς που αφήνονται στην άκρη όταν κατασκευάζονται μαρμάρινοι, τον τοποθέτησε στο ανάχωμα και φύτεψε μερικά λουλούδια, ενώ άναψε και ένα καντήλι.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ