64 μετανάστες δραπέτευσαν από καταυλισμό στην Ουγγαρία

Ομάδα 64 μεταναστών διέφυγαν από καταυλισμό υποδοχής κοντά στην πόλη Μπίτσκε στην κεντρική Ουγγαρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MTI, στο δεύτερο επεισόδιο φυγής μεταναστών από κέντρο φιλοξενίας που καταγράφεται σήμερα.

Νωρίτερα, περίπου 300 πρόσφυγες είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό πρώτης υποδοχής του Ρόσζκε κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 μετανάστες, αφού διέσχισαν τα σύνορα.

Οι μετανάστες που παραμένουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Μπίτσκε είπαν σήμερα στην αστυνομία ότι θα φύγουν με τα πόδια για τη Γερμανία, αν το τρένο στο οποίο βρίσκονται εμποδιστεί να συνεχίσει το ταξίδι του, συμφώνα το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφυγαν σήμερα από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, επιχειρώντας να φθάσουν πεζή “στην Αυστρία”, αφού οι ουγγρικές αρχές ανέστειλαν χθες τα διεθνή σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην Ουγγαρία, μία από τις κύριες χώρες διέλευσης στην κεντρική Ευρώπη, έφθασαν περίπου 3.300 πρόσφυγες μόνο την Πέμπτη (χθες), ανέφερε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης.

Ουγγαρία: Μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας

Ουγγαρία: Η Ελλάδα ευθύνεται για τα δεινά των συνόρων μας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ