Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines με προορισμό το Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 157 άτομα, 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πλήρωμα.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού της Αιθιοπίας επιβεβαίωσε τη συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών μέσω ανάρτησης στο Twitter.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Boeing 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών για το Ναϊρόμπι συνετρίβη νωρίς σήμερα το πρωί, μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο Reuters.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωί», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Στην ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 8:38 τοπική ώρα από την Αντίς Αμπέμπα και στις 8:44, έξι λεπτά μετά, χάθηκαν τα ίχνη του αεροπλάνου από τα ραντάρ.

Πηγή πληροφοριών: bbc.com, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ