Μία συνομιλία σε μπαρ αποκάλυψε το πλάνο της Μέι για το Brexit

Το να κληθούν οι Βρετανοί βουλευτές προς τα τέλη Μαρτίου να επιλέξουν μεταξύ μίας τροποποιημένης συμφωνίας του Brexit ή της παράτασης της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, θεωρεί ως το πιθανότερο σενάριο ο επικεφαλής σύμβουλος της Βρετανίδας Πρωθυπουργού για το Brexit, Όλι Ρόμπινς.

Την αποκάλυψη έκανε το βράδυ της Τρίτης πολιτικός ρεπόρτερ του τηλεοπτικού ITV από τις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι άκουσε συνομιλία του κ. Ρόμπινς με συναδέλφους του στο μπαρ του ξενοδοχείου όπου έτυχε να μένουν και οι δύο.

Ο δημοσιογράφος διευκρινίζει ότι δεν κρυφάκουγε, καθώς η ένταση της φωνής του κ. Ρόμπινς ήταν τέτοια που καθιστούσε ευδιάκριτα τα λεγόμενά του.

Ο Βρετανός αξιωματούχος φέρεται επίσης να είπε ότι «το θέμα είναι κατά πόσο οι Βρυξέλλες θα έχουν σαφή εικόνα για τους όρους της παράτασης». Εκτίμησε πάντως ότι «στο τέλος πιθανότατα απλά θα μας δώσουν την παράταση».

Η αποκάλυψη της άποψης του ανθρώπου που είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές και με την Τερέζα Μέι έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Υποστηρικτές του μαλακού Brexit ή της παραμονής στην ΕΕ δήλωσαν ότι το σκεπτικό αυτό επιβεβαιώνει τις υποψίες τους ότι η κα. Μέι επιδιώκει να εξαντλήσει το χρόνο για να πιέσει τους βουλευτές να υποστηρίξουν την όποια συμφωνία τους παρουσιάσει, διακινδυνεύοντας ένα άτακτο Brexit «από ατύχημα».

Οι οπαδοί του σκληρού Brexit αντέδρασαν στην πιθανότητα παράτασης της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η ίδια η πρωθυπουργός επανειλημμένως έχει πει ότι το Brexit θα συντελεστεί στις 29 Μαρτίου.

Πάντως ο Υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ αρνήθηκε ότι αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης,σχολιάζοντας ότι η παράταση του Brexit θα έστελνε ένα «πολύ περίεργο μήνυμα» στους Βρετανούς ψηφοφόρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ