Εντοπίστηκε φυσικό αέριο στον “Γλαύκο” στην κυπριακή ΑΟΖ – ΒΙΝΤΕΟ

Φυσικό αέριο έχει εντοπιστεί στο στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την εταιρεία ExxonMobil.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι τα θετικά αυτά νέα δεν είναι άσχετα με την προσπάθεια αύξησης του κλίματος έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, από πλευράς Άγκυρας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το μέγεθος του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί αναμένεται ότι θα γίνουν εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό τέθηκε το ζήτημα του Ταμείου Υδρογονανθράκων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε επιτακτικά από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να μπει στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό διότι την ερχόμενη Κυριακή (3/2) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την ειδική σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και στο ενδεχόμενο που η ίδια θέσει ζήτημα περί αντιδράσεων της Τουρκίας για τα ενεργειακά, ο Νίκος Αναστασιάδης να έχει ένα δυνατό αντεπιχείρημα.

Με την ίδρυση Ταμείου Υδογονθράκων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί ότι αφαιρεί ένα επιχείρημα της Τουρκικής και Τουρκοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά τη βούληση για τον διαμερισμό του φυσικού αερίου στη βάση ποσοστών.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι την δεδομένη στιγμή η Τουρκική και Τουρκοκυπριακή πλευρά αντιδρούν ότι δεν υπάρχει βούληση από πλευράς Αναστασιάδη για διαμοιρασμό του φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ