Τα “κόκκινα φουλάρια” διαδηλώνουν για να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία – BINTEO

Χιλιάδες “κόκκινα φουλάρια” συγκεντρώθηκαν, αψηφώντας τη βροχή, στην Πλας ντε λα Νασιόν στο Παρίσι προκειμένου “να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τους θεσμούς” απέναντι στη βία που σημάδεψε τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων” τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι οργανωτές αυτής της κινητοποίησης εκτιμούσαν ότι “τουλάχιστον 10.000” άνθρωποι θα συμμετείχαν, καθώς έως το πρωί της Κυριακής τόσοι είχαν δηλώσει μέσω του Facebook την πρόθεσή τους να κατέβουν στους δρόμους.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ναι στη δημοκρατία, όχι στην επανάσταση”, κρατούσαν γαλλικές και λιγοστές ευρωπαϊκές σημαίες. Κάποιοι φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα όπως “Αγαπώ τη δημοκρατία μου” και “Σταματήστε τις βιαιοπραγίες”.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν σε “ένα κάλεσμα προς τη σιωπηλή πλειοψηφία που έμεινε κλεισμένη στο σπίτι της εδώ και δέκα εβδομάδες”. Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση αυτή ανήκε σε έναν μηχανικό από την Τουλούζη, τον Λοράν Σουλιέ, ο οποίος έκανε την πρόταση μέσω του Facebook στα μέσα Δεκεμβρίου, την οποία υιοθέτησε η συλλογικότητα “κόκκινα φουλάρια”, η οποία δημιουργήθηκε στα τέλος Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους αποκλεισμούς των δρόμων. Μοναδική προϋπόθεσή της, να μην οργανωθεί μια διαδήλωση υπέρ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αλλά, ευρύτερα, υπέρ της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό-βίντεο: Le Figaro

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ