• Η οργισμένη κυρία Κλίντον

  10:21 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012 10:21 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012

  Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την οργή της σήμερα για τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κατά της πόλης Τρέμσιχ και κάλεσε το ΣΑ του ΟΗΕ να καταστήσει σαφές στην Δαμασκό, πως θα υπάρξουν συνέπειες.

  Η Κλίντον τόνισε πως οι αναφορές για την επίθεση προσφέρουν «αδιαμφισβήτητα τεκμήρια πως το καθεστώς δολοφονεί σκόπιμα αθώους πολίτες».

  «Ζητούμε μία άμεση κατάπαυση πυρός μέσα και γύρω από τη Χάμα προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποστολή των παρατηρητών του ΟΗΕ να εισέλθουν στην Τρέμσιχ», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Κλίντον. «Όσοι διέπραξαν αυτές τις ωμότητες θα ταυτοποιηθούν και θα λογοδοτήσουν», διεμήνυσε.

  «Όσο το καθεστώς Άσαντ εξακολουθεί να κινεί πόλεμο κατά του συριακού λαού, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αυξάνει την πίεση επί του καθεστώτος, ώστε να σταματήσει η βία και να επιτρέψει την εμφάνιση μίας πολιτικής λύσης », επισήμανε η Κλίντον.

  «Η Ιστορία θα κρίνει το ΣΑ. Τα μέλη του θα πρέπει να ρωτήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, εάν η κληρονομιά που θέλουν να αφήσουν πίσω τους είναι εάν θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στο καθεστώς Άσαντ, να διαπράττει ακατανόμαστες πράξεις βίας εναντίον του ίδιου του λαού του».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα