Πρώην πρόεδρος του χωριού Βουλιαράτες στον Realfm 97,8: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο

“Το να είσαι πατριώτης δεν σημαίνει εξτρεμιστής ή εθνικιστής. Ενώ έπρεπε να τον απομονώσουν και να τον συλλάβουν , τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρώην πρόεδρος του χωριού Βουλιαράτες Παντελής Κουρεμένος.

“Η προκλητική παρουσία της αλβανικής αστυνομίας εξόργισε και ανάγκασε τον νεαρό Κωνσταντίνο Κατσίφα να πυροβολήσει στον αέρα. Το να είσαι πατριώτης δεν σημαίνει εξτρεμιστής ή εθνικιστής. Ο Κωνσταντίνος ζούσε και ανέπνεε μόνο για να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία και αγαπούσε την Ελλάδα. Δούλευε μεροκάματο και αγόραζε ελληνικές σημαίες. Κάθε 27η Οκτωβρίου αναρτούσε στο χωριό την ελληνική σημαία”, τόνισε ο κ. Κουρεμένος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι “σε ένα ιστορικό σημείο υπάρχει μόνιμα ελληνική σημαία και ήθελαν με κάθε τρόπο να την κατεβάσουν. Έλεγαν στον Κωνσταντίνο ότι πρέπει να κατέβει αυτή η σημαία. Μετά το γεγονός αυτό στην πλατεία του χωριού (πυροβολισμούς στον αέρα), διέφυγε ο Κωνσταντίνος και στήθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας . Ενώ έπρεπε να τον απομονώσουν και να τον συλλάβουν , τον εκτέλεσαν. Αντί να τον συλλάβουν τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ”.

Ωστόσο, ο κ. Κουρεμένος σημείωσε ότι ”το χωριό ήταν κυκλωμένο σαν αστακός από την αστυνομία. Όταν πέρασε το πτώμα με κλούβες της αστυνομίας, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από τους κατοίκους”.

Επίσης, ο κ.Κουρεμένος εξέφρασε την απαίτηση των κατοίκων του χωριού λέγοντας ότι ” οι Βουλιαρατινοί απαιτούμε να κηρύξει η πολιτεία τον Κωνσταντίνο Κατσίφα εθνικό ήρωα. Δεν είμαστε προκλητικοί, εθνικιστές και εξτρεμιστές. Ζητάμε σεβασμό των δικαιωμάτων μας ως Έλληνες της Βορείας Ηπείρου”.

“Ο Κωνσταντίνος είχε αναρτήσει στους δρόμους ελληνικές σημαίες. Κάθε χρόνο το έκανε αυτό με δικά του έξοδα και με δική του πρωτοβουλία”πρόσθεσε και ανέφερε μάλιστα ότι “παρόμοιο περιστατικό με την αστυνομία είχε συμβεί πριν από 2-3 χρόνια”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ