Πληροφορίες για έναν νεκρό από τον ισχυρό σεισμό στην Αϊτή

Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βόρειο άκρο της Αϊτής, περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Πορτ-ντε-Πε, με αποτέλεσμα να αναφερθούν υλικές ζημιές και πολλοί τραυματισμοί, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν θάνατο.

Ο σεισμός ήταν από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τη χώρα μετά την καταστροφική σεισμική δόνηση 7,0 βαθμών του 2010 κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όταν έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι στην πάμφτωχη χώρα της Καραϊβικής.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας Le Nouvelliste, ένα κλειστό αμφιθέατρο κατέρρευσε στην πόλη Γκρος Μορν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ οι έγκλειστοι σε κρατητήριο της αστυνομίας απελευθερώθηκαν διότι το κτίριο υπέστη ζημιές.

Ο σεισμός προκάλεσε εξάλλου ζημιές στην πρόσοψη μιας εκκλησίας στην πόλη Πλεζάνς, ενώ ένα σπίτι ακριβώς δίπλα στον ναό κατέρρευσε, ανέφερε ο Φραντς Ντιβάλ, δημοσιογράφος της Nouvelliste, μέσω Twitter.

Σύμφωνα με αναρτήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ο σεισμός του Σαββάτου έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα, πάντως δεν αναφέρθηκαν ζημιές εκεί.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, καθώς η Πολιτική Προστασία ανέφερε πως ο σεισμός προκάλεσε τραυματισμούς και πανικό σε πόλεις και κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ